Kursus Adobe After Effects

Adobe After Effects

6099
Peserta
56
Coaches
16
Tahun Pengalaman
98
Kursus Latihan

HRDF / MOF ePerolehan / Individu / Korporat – Kursus Adobe After Effects

DeKursus – Double Effect Sdn Bhd

Kursus Adobe After Effects Page Menu

Apa itu Adobe After Effects?

Adobe After Effects digunakan untuk membuat grafik gerakan dan kesan khas yang digunakan dalam video, kandungan dalam talian, dan persembahan. After Effects digunakan secara meluas dalam pasca produksi TV dan filem untuk mencipta kesan khas, animasi dan komposisi video. Projek yang dibuat dengan After Effects dapat digunakan untuk siaran televisyen, video, rangkaian, paparan di kedai, dan kios.

After Effects dapat digunakan untuk merancang tajuk, membuat watak kartun dan menerapkan animasi. Walaupun boleh melakukan semua perkara ini, ia tidak sama dengan perisian penyuntingan video. Program ini sangat sesuai untuk menerapkan kesan setelah menyunting bahan, atau membuat animasi dan grafik gerakan dari objek statik lain. Ini adalah alat bercerita yang dapat membuat grafik dinamik yang menarik secara visual yang dapat disatukan ke dalam media apa pun untuk meningkatkan persembahan, cerita, gambar atau emosi.

Mengapa Ambil Kursus Adobe After Effects?

Anda akan memulakan dengan jalan pantas untuk membiasakan diri dengan After Effects dan membuat animasi crash. Kemudian, anda akan mempelajari semua tentang penukaran asas menggunakan animasi praktikal dan contoh berguna. Anda akan membina projek dan video dari awal, dan sebenarnya akan mengetahui lebih banyak mengenai banyak ciri dan fungsi After Effects. Anda akan belajar bagaimana membuat urutan animasi dan mengemas keseluruhan video melalui projek.

Meliputi operasi asas banyak kaedah dalam After Effects, dengan fokus pada penggunaan praktikal, bukan hanya gambaran keseluruhan kaedah. Yang paling penting ialah sepanjang kursus, semangat komposisi, kesan visual dan gabungan grafik dinamik dilindungi sepenuhnya. Pengalaman ini sangat berharga bagi anda untuk menguasai kesan visual dalam After Effects.

Yang paling penting, kursus ini memberi anda peluang untuk memahami, berlatih dan mengembangkan kemahiran anda dalam kesan visual dan grafik dinamik, serta sebilangan besar penggubahan. Sebagai contoh, teknologi reka bentuk responsif terkini, buat video grafik gerakan pertama anda, bagaimana merancang dan menghidupkan projek grafik gerakan lengkap, membuat jalur gerakan kompleks, cara mengimport jalur gerakan yang sangat kompleks dari fail vektor, dan sebagainya.

Kursus Adobe After Effects

Kursus Adobe After Effects Untuk Korporat - Peribadi - Kerajaan MOF ePerolehan - HRDF

Kerja Apa yang Menggunakan Penyuntingan Adobe After Effects?

Adobe After Effects adalah aplikasi kesan visual digital, grafik gerakan dan penggabungan yang dikembangkan oleh Adobe Systems untuk proses pasca-produksi produksi filem, permainan video dan produksi televisyen. Antara lain, After Effects boleh digunakan untuk bermain kunci, menjejaki, menyusun, dan animasi. Ia juga boleh digunakan sebagai editor bukan linear, penyunting audio dan transkoder media yang sangat asas.

Adobe After Effects adalah perisian animasi 2.5D untuk animasi, kesan visual dan sintesis filem. After Effects digunakan untuk pembuatan filem, TV dan video web. Perisian ini digunakan pada peringkat pasca pengeluaran dan mempunyai beratus-ratus kesan yang dapat digunakan untuk memproses gambar. Ini membolehkan anda menggabungkan lapisan video dan gambar ke pemandangan yang sama.

Adobe After Effects menggunakan kaedah yang berbeza untuk membuat gerakan. Animasi grafik bergerak mencipta dan menceritakan kisah dengan memanipulasi seni vektor dan rasterisasi. Anda juga dapat mengintegrasikan media berasaskan fizikal melalui foto dan video. After Effects menggunakan pelbagai alat, pengekodan, dan input pengguna untuk memanipulasi media yang digunakan dalam projek. Anda boleh memindahkan, memutarbelitkan, mengezum, memutar, dll untuk mengubah gambar dan video anda. Selain gambar dan grafik vektor, anda juga dapat menggunakan fungsi teks di After Effects dan video yang diimport untuk memanipulasi teks.

Dengan menggerakkan dan menukar lapisan, anda dapat menghidupkan karya seni. After Effects menyediakan alat digital untuk membantu anda memanipulasi dan menyunting pelbagai sifat.
Terdapat banyak cara untuk membuat animasi dalam After Effects! Dengan penyatuan perisian dan artis pihak ketiga yang mendorong batasan aliran kerja harian, kes penggunaan untuk membuat animasi dalam After Effects sangat mengejutkan. Berbagai jenis animasi dapat dibuat dalam After Effects seperti: animasi vektor dua dimensi, animasi 3D asas, animasi watak, penetapan dinamik, animasi model UI / UX, dan kesan visual. Ini hanya senarai kecil, tetapi ia menunjukkan beberapa contoh animasi utama yang boleh anda harapkan semasa bekerja dalam program ini.

Selain animasi, Adobe After Effects mempunyai kes penggunaan lain. Alur kerja kesan visual mewujudkan kediaman yang selesa di dalam program ini. Selama bertahun-tahun, orang telah memanipulasi video dan filem untuk menambahkan banyak kesan pasca produksi. Asap, kebakaran, letupan, pengesanan pemandangan, dan penggantian latar belakang menggunakan teknologi layar hijau mewakili banyak tugas yang dapat dilakukan After Effects. Sebagai contoh, anda boleh menambahkan kesan pencahayaan atau membuat laluan asap yang sangat sejuk yang kelihatan seperti objek yang terbang di atas bandar. Ini adalah tutorial yang menarik, kami menggunakan After Effects sebagai alat animasi. Terdapat banyak cara untuk menggunakan After Effects dengan program lain. After Effects dapat mengimport data pemandangan 3D dan memberi anda kemahiran tambahan melalui penyusunan.

Program Sijil untuk Penyuntingan Adobe After Effects- ACA EXAM -Adobe Certified Associate

Kursus sijil ini menggabungkan teknologi penyuntingan grafik dinamik, perisian standard industri, dan kursus pengembangan portfolio untuk mempersiapkan anda untuk kerjaya anda. DeKursus menawarkan pelbagai kursus sijil untuk profesional video yang bercita-cita tinggi.

Sijil Penyuntingan Motion Graphics akan mempersiapkan anda untuk menerima idea dan mengubahnya menjadi grafik gerakan yang lengkap dan profesional. Kursus ini akan membimbing anda melalui penyuntingan grafik dan kesan visual, animasi asas dan pengeluaran demo tatal. Anda akan belajar menggunakan Adobe After Effects.

Keupayaan untuk mengembangkan tajuk animasi dan karya pasca produksi lain dalam After Effects adalah kemahiran asas untuk penyunting grafik bergerak. Beberapa pencipta juga mendapati bahawa belajar bagaimana membuat grafik gerakan di After Effects adalah titik permulaan yang baik untuk penyuntingan video. Sijil Noble Desktop Motion Graphics menyiapkan pelajar untuk mencipta kesan visual dan grafik gerakan berkualiti tinggi dalam After Effects.

Profesional yang terlibat dalam pekerjaan video post mendapat banyak pengetahuan mengenai grafik gerak. Sijil penyuntingan grafik video dan gerakan kami akan membantu anda menjadi mahir dalam kedua-duanya. Program ini merangkumi semua topik yang diajar dalam sijil penyuntingan video dan sijil grafik gerakan.

Adobe After Effects adalah perisian standard industri untuk grafik pergerakan dan kesan visual. Artis dan editor di seluruh dunia menggunakan After Effect untuk menghidupkan teks, membuat kesan yang mempesonakan, membuat objek hilang, dan banyak lagi. Alat yang sangat baik membolehkan anda mengedit bahan dengan sempurna dan berkongsi cerita dengan dunia.

Adobe telah bekerjasama dengan pakar industri, pendidik, dan pakar reka bentuk ujian untuk menentukan kemahiran dalam aplikasi Creative Cloud dan mengenal pasti kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk memulakan kerjaya di media digital.

Ujian berasaskan prestasi selama 50 minit mencerminkan penyelidikan luas mengenai bagaimana profesional menggunakan perisian Adobe dan mendekati projek kreatif. Melalui tugas dalam aplikasi, senario realistik, dan pertanyaan interaktif, calon menunjukkan keakraban mereka dengan ciri dan keupayaan produk teras, serta prinsip asas pengurusan dan reka bentuk projek.

Peperiksaan dikaji dengan teliti untuk integriti dan dijalankan di Pusat Ujian Sah Certiport. Calon yang berjaya biasanya mempunyai 150 jam pengajaran dan pengalaman langsung.

Ujian langsung dalam aplikasi yang canggih tersedia untuk keluaran Adobe After Effects 2018 dan 2019. Ujian pertama yang sesuai dengan CC 2020 untuk After Effects dijadualkan pada bulan Julai 2020. Kaji versi dan bahasa yang ada.

Kursus Adobe After Effects Terbaik di Malaysia

Kami akan mencadangkan definisi baru Adobe After Effects: 'Susunan, organisasi, dan manipulasi kandungan, citra, dan elemen grafik menjadi format menarik untuk media digital dan cetak. Komunikasi yang jelas mengenai nilai, faedah, dan alasan untuk mempercayai produk, perkhidmatan, atau teknologi jenama. 'Adobe After Effects adalah pengembangan komunikasi visual yang sesuai dengan audiens sasaran tertentu dengan objektif untuk mewujudkan kesadaran, membentuk persepsi, meningkatkan pangsa pasar, dan meningkatkan jenama.

Peserta dari Kusus Latihan Adobe After Effects

Cik Hanim Dekursus

Cik Hanim

Marketing Manager

“Saya berpuas hati dengan latihan dan latihan fakulti. Ia adalah kursus yang dirancang dengan baik dengan orientasi praktikal”

DeKursus Ella

Ella

Designer

“Pengalaman keseluruhan sangat baik. Garis panduan yang diberikan oleh pelatih sangat bagus. Sekiranya anda ingin mengoptimumkan kemahiran Kejuruteraan anda, itu adalah cadangan peribadi saya untuk bergabung dengan DeKursus”

Azlina DeKursus

Azlina

Senior Teacher

Ini adalah salah satu pengalaman pembelajaran terbaik yang saya perolehi, di DeKursus Academy, dari kaunseling hingga penempatan. Kaunseling: DeKursus mempunyai kaunselor dengan pengetahuan industri yang sesuai, yang membantu mengenal pasti keperluan pelajar.

Ishah DeKursus

Ishah

Video Planner

“DeKursus Academy hanya institusi yang memberikan penempatan maksimum daripada yang lain dalam aliran yang sangat bermanfaat seperti penyelidikan dan pembangunan . Ia juga mempunyai kakitangan yang berpengalaman untuk mengajar seorang di mana anda boleh mendapatkan banyak perkara yang perlu dikaji dan diusahakan. “

Zee DeKursus

Zee

Youtuber

Saya sangat berterima kasih kepada DeKursus Academy kerana menyediakan program latihan Internship yang membantu saya mempelai dan mempersiapkan diri untuk menghadapi cabaran dalam industri. Fakulti dan kakitangan semuanya berdedikasi untuk kejayaan dan inovasi pelajar.

kursus latihan Dekursus

Cik Aida

HR Admin - Aerospace Subang

Saya berpuas hati dengan latihan yang diberikan oleh DeKursus. Semasa latihan, fakulti dapat menghilangkan keraguan saya mengenai proses reka bentuk yang diikuti dalam industri dan memberikan contoh kehidupan sebenar “

Silibus Kursus Adobe After Effects

Kelas After Effects – Pengenalan: Topik Kursus

Asas Video Digital menggunakan Adobe After Effects

 • Analog versus digital
 • Frame rate and resolution
 • Storage space and system requirements
 • Defining motion Graphics

Mempelajari Antara Muka After Effects

 • Creating a project
 • Understanding the After Effects panel system
 • Organizing the Project Window
 • Understanding the Composition Window
 • Working in the Timeline Window
 • RAM Preview vs. Standard Preview

Pengurusan Media dalam After Effects

 • Importing media files
 • Importing Photoshop and Illustrator files
 • Previewing footage
 • Previewing stills and video
 • Previewing audio
 • Trimming a video clip
 • Using the Interpret Footage dialog box
 • Looping an audio or video file

Menggunakan Lapisan dalam Adobe After Effects

 • Layer basics
 • Layer options
 • Creating a layer solid
 • Understanding the layer switches
 • Time stretch and frame blending
 • Nesting compositions/layers using precomps
 • Menggunakan bingkai utama dalam Adobe After Effects
 • Animation of layer properties using keyframes
 • Using layer parenting to ease repetition
 • Understanding motion paths
 • Working with layer blending
 • Controlling the speed of animations
 • Easing principles

Menggunakan teks dalam Adobe After Effects

 • Creating text
 • Character palette
 • Paragraph palette
 • Animating text with keyframes
 • Animating text using presets
 • Using Bridge with After Effects

Saluran masking dan alpha dalam Adobe After Effects

 • Masking
 • Animating masks
 • Working with alpha channels
 • Track matte

Menggunakan Kesan dalam Adobe After Effects

 • Effect basics
 • Animating effects

Pengenalan kepada 3D dalam After Effects

 • Exploring the 3D capabilities and limitations of After Effects
 • Creating 3D layers
 • Using multiple viewports
 • Understanding 3D Transform properties
 • Animating 3D layers
 • Creating and using lights
 • Keluaran dalam Adobe After Effects
 • Rendering from a composition to various formats
 • Understanding the Render Queue
 • Adjusting render settings
 • Duplicating jobs in the Render Queue
 • Creating render templates
 • Exporting a project file
 • Rendering an individual frame

Aliran Kerja Effects Visual

 • After Effects Workflow considerations

Kekunci Chroma dalam After Effects

 • Greenscreen Shooting Basics
 • Using Masks for Compositing (Garbage Mattes)
 • Using Keylight
 • Refining a Matte

Penjejakan Gerak

 • Understanding Motion Tracking
 • Motion Tracking vs Stabilization
 • Setting a Track Point
 • Using Null objects
 • Compositing 2D Graphics

Penstabilan Gerakan dengan After Effects

 • Using the Warp Stabilizer

Penjejakan Kamera 3D

 • Using the 3D Camera Tracker
 • Compositing 3D Graphics with Video

Video Pemetaan Masa

 • Understanding Time Remapping
 • Slow Motion Effects
 • Fast Motion Effects
 • Using Frame Blending

Pembetulan Warna dan Penyesuaian Warna

 • Adjusting Tonality
 • Advanced Color Adjustments

Membuat Gelung Latar Belakang

Menggunakan Alat Pengklonan After Effects
Rakaman Video Rotoscoping

 • Manual Rotoscoping
 • Using the Roto Brush
 • Painting on Color

Menciptakan Effects persekitaran

 • Fog
 • Smoke
 • Mist
 • Wind
 • Precipitation
 • Fire
 • Heat Distortion
 • Explosive Effects

Penggunaan Antrian Render After Effects Lanjutan

 • Render Output Settings
 • Output Module Templates

Hubungi DeKursus