Kursus Adobe Illustrator

Adobe Illustrator

6745
Peserta
60
Coaches
16
Tahun Pengalaman
98
Kursus Latihan

HRDF / MOF ePerolehan / Individu / Korporat – Kursus Adobe Illustrator

DeKursus – Double Effect Sdn Bhd

Kursus Adobe Illustrator Page Menu

Apa itu Adobe Illustrator?

Adobe Illustrator digunakan untuk membuat pelbagai gambar digital dan bercetak, termasuk kartun, grafik, gambar rajah, grafik, logo, dan ilustrasi. Illustrator membolehkan pengguna mengimport foto dan menggunakannya sebagai panduan untuk mengesan objek dalam foto. Ini dapat digunakan untuk mewarnai ulang foto atau membuat penampilan seperti lakaran. Illustrator juga memungkinkan untuk memproses teks dengan berbagai cara, menjadikan Illustrator sebagai alat yang berguna untuk membuat kad pos, poster, dan reka bentuk visual lain yang menggabungkan teks dan gambar. Keupayaan Illustrator untuk meletakkan teks di sekitar lengkung sangat berguna untuk artis yang membuat logo. Illustrator juga digunakan untuk merancang model, menunjukkan bagaimana laman web akan kelihatan setelah selesai, dan membuat ikon untuk digunakan dalam aplikasi atau laman web.

Mengapa Ambil Kursus Adobe Illustrator?

Kursus Adobe Illustrator akan membawa anda melalui aplikasi grafik vektor standard, yang membolehkan anda membuat logo, ikon, lakaran, tipografi, dan ilustrasi kompleks untuk peranti cetak, web, interaktif, video, dan mudah alih. Ciri penjimatan masa membolehkan pengguna membuat karya dengan cepat dan cekap dengan standard profesional tertinggi.

Kami akan bermula dengan asas-asasnya, sehingga anda dapat merasa selesa mengenai antara muka, pilihan, dan menyiapkan dokumen baru. Kami juga akan memperkenalkan prinsip asas, seperti perbezaan antara grafik vektor dan grafik piksel. Seterusnya, saya akan mengajar anda semua yang anda perlukan untuk bekerja dengan objek di Illustrator. Ini adalah asas bagi semua grafik vektor, jadi kursus awal ini akan membantu anda memahami dan menggunakan alat yang lebih kompleks kemudian. Di bahagian menggambar kursus, kuasai mod menggambar, alat pena, alat kelengkungan, dan semua cara berbeza untuk melukis dan memanipulasi jalan. Ketahui mengenai pelbagai jenis berus dan bagaimana memanfaatkan ciri unik mereka. Anda juga akan belajar bagaimana membuat berus tersuai anda sendiri.

Setelah anda berpuas hati dengan semua ini, anda boleh memasuki bahagian teknologi canggih, yang akan memperkenalkan ciri-ciri yang lebih kompleks seperti simbol, grafik, jejak kecerunan, pandangan perspektif, karya seni warna, dan aliran kerja (seperti topeng). Akhirnya, pelajari cara mengeksport karya anda dengan betul untuk pencetakan dan penggunaan skrin, dan cara berkongsi dan mengarkibkan projek.

Kursus Adobe Illustrator Untuk Korporat - Peribadi - Kerajaan MOF ePerolehan - HRDF

Kerja Apa yang Menggunakan Penyuntingan Adobe Illustrator?

Adobe Illustrator adalah program reka bentuk dan lukisan berasaskan vektor profesional. Sebagai sebahagian daripada aliran kerja reka bentuk yang lebih besar, Illustrator membenarkan penciptaan segalanya dari elemen reka bentuk individu hingga keseluruhan komposisi. Pereka menggunakan Illustrator untuk membuat poster, simbol, logo, corak, ikon, dll. Grafik komputer dibahagikan kepada dua kategori: grafik vektor dan grafik raster. Memahami perbezaan antara keduanya membantu anda membuat, mengedit, dan mengimport karya seni dengan betul.

Melukis program seperti Adobe Illustrator dapat membuat grafik vektor, yang terdiri daripada garis lurus dan lengkung yang ditentukan oleh objek matematik yang disebut “vektor.” Vektor menerangkan grafik berdasarkan ciri geometri mereka. Sebagai contoh, tayar basikal dalam grafik vektor adalah bulatan dengan radius tertentu, dipasang pada lokasi tertentu, dan diisi dengan warna tertentu yang dilukis menggunakan persamaan matematik. Anda boleh memindahkan, mengubah saiz atau menukar warna tayar tanpa kehilangan kualiti grafik, kerana persamaan yang mendasari akan mengimbangi tindakan anda.

Grafik vektor tidak ada hubungannya dengan resolusi, iaitu, ia dapat diskalakan ke ukuran apa pun dan dicetak pada peranti output pada resolusi apa pun tanpa kehilangan detail atau kejelasannya. Oleh itu, grafik vektor adalah pilihan terbaik untuk fon (terutamanya fon kecil) dan grafik tebal, yang mesti mengekalkan garis yang jelas ketika ditimbang ke pelbagai ukuran.

Susun atur menu dan kotak alat Illustrator selaras dengan produk lain dengan tahap yang sama di Adobe Suite. Sekiranya anda pernah menggunakan Photoshop atau PageMaker sebelumnya, menggunakan Illustrator pasti terasa intuitif. Walau bagaimanapun, jika anda belum pernah menggunakan produk Adobe sebelumnya, antara muka mungkin Illustrator agak mempesonakan.

Illustrator boleh digunakan untuk merancang program reka bentuk logo. Program ini bukan sahaja membolehkan anda membuat reka bentuk logo yang disesuaikan sepenuhnya, yang anda tahu unik untuk jenama anda, tetapi Illustrator juga dapat membuat logo anda sebagai grafik vektor. Grafik vektor membolehkan anda mengubah ukuran gambar seperti yang diperlukan tanpa mengurangkan resolusi atau kualiti gambar. Ini pada dasarnya adalah keajaiban reka bentuk grafik. Tidak hanya sangat sesuai untuk mencetak grafik, tetapi juga sangat sesuai untuk membuat grafik web! Oleh itu, semua grafik media sosial dibuat di Illustrator. Illustrator juga menjadikannya sangat mudah untuk membuat pelbagai ukuran grafik, jadi anda boleh membuat pelbagai versi grafik yang sama untuk digunakan pada setiap platform media sosial.

Sekiranya anda seorang blogger, guru, atau bahkan pemilik perniagaan berasaskan perkhidmatan, dan membuat lembaran kerja untuk beberapa sebab, Illustrator adalah tempat yang bagus untuk menggabungkannya! Anda tidak dibatasi oleh kandungan yang dapat dibuat dalam program, jadi lembaran kerja dapat memenuhi keperluan anda sepenuhnya.

Program Sijil untuk Penyuntingan Adobe Illustrator- ACA EXAM -Adobe Certified Associate

Kursus sijil ini menggabungkan penciptaan teknik ilustrasi, perisian standard industri, dan kursus pengembangan portfolio untuk mempersiapkan anda untuk kerjaya anda. DeKursus menawarkan pelbagai kursus sijil untuk profesional video yang bercita-cita tinggi.

Membuat sijil ilustrasi akan mempersiapkan anda untuk menerima idea dan mengubahnya menjadi ilustrasi yang lengkap dan profesional. Kursus ini akan membimbing anda melalui pembuatan ilustrasi dan logo, ilustrasi asas dan persembahan logo. Anda akan belajar menggunakan Adobe Illustrator.

Keupayaan untuk membuat tajuk ilustrasi untuk karya pasca-produksi lain di Illustrator adalah kemahiran asas untuk editor ilustrasi. Beberapa pencipta juga mendapati bahawa belajar bagaimana membuat logo di Illustrator, grafik adalah titik permulaan yang baik untuk penyuntingan ilustrasi. Sijil Grafik Desktop Mulia mempersiapkan pelajar untuk membuat ilustrasi dan grafik berkualiti tinggi di Illustrator, dan mula mengedit ilustrasi di Illustrator.

Profesional yang terlibat dalam kerja reka bentuk mendapat banyak pengetahuan grafik. Sijil penyuntingan ilustrasi dan grafik kami akan membantu anda menjadi mahir dalam kedua-duanya. Program ini merangkumi semua topik yang diajar dalam pembuatan sijil bergambar dan sijil grafik.

Adobe Illustrator adalah perisian grafik vektor standard industri, berjuta-juta orang menggunakannya untuk membuat logo, ilustrasi, pembungkusan, dll. Alat yang sangat baik membolehkan anda mengedit bahan dengan sempurna dan berkongsi cerita dengan dunia.

Adobe telah bekerjasama dengan pakar industri, pendidik, dan pakar reka bentuk ujian untuk menentukan kemahiran dalam aplikasi Creative Cloud dan mengenal pasti kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk memulakan kerjaya di media digital.

Ujian berasaskan prestasi selama 50 minit mencerminkan penyelidikan luas mengenai bagaimana profesional menggunakan perisian Adobe dan mendekati projek kreatif. Melalui tugas dalam aplikasi, senario realistik, dan pertanyaan interaktif, calon menunjukkan keakraban mereka dengan ciri dan keupayaan produk teras, serta prinsip asas pengurusan dan reka bentuk projek.

Peperiksaan dikaji dengan teliti untuk integriti dan dijalankan di Pusat Ujian Sah Certiport. Calon yang berjaya biasanya mempunyai 150 jam pengajaran dan pengalaman langsung.

Ujian langsung dalam aplikasi yang canggih tersedia untuk keluaran Adobe Illustrator 2021 dan 2023. Ujian pertama yang sesuai dengan CC 2020 untuk Illustrator dijadualkan pada bulan Julai 2020. Kaji versi dan bahasa yang ada.

Kursus Adobe Illustrator Terbaik di Malaysia

Kami akan mencadangkan definisi baru Adobe Illustrator: 'Susunan, organisasi, dan manipulasi kandungan, citra, dan elemen grafik menjadi format menarik untuk media digital dan cetak. Komunikasi yang jelas mengenai nilai, faedah, dan alasan untuk mempercayai produk, perkhidmatan, atau teknologi jenama. 'Adobe Illustrator adalah pengembangan komunikasi visual yang sesuai dengan audiens sasaran tertentu dengan objektif untuk mewujudkan kesadaran, membentuk persepsi, meningkatkan pangsa pasar, dan meningkatkan jenama.

Peserta dari Kusus Latihan Adobe Illustrator

Cik Hanim Dekursus

Cik Hanim

Marketing Manager

“Saya berpuas hati dengan latihan dan latihan fakulti. Ia adalah kursus yang dirancang dengan baik dengan orientasi praktikal”

DeKursus Ella

Ella

Designer

“Pengalaman keseluruhan sangat baik. Garis panduan yang diberikan oleh pelatih sangat bagus. Sekiranya anda ingin mengoptimumkan kemahiran Kejuruteraan anda, itu adalah cadangan peribadi saya untuk bergabung dengan DeKursus”

Azlina DeKursus

Azlina

Senior Teacher

Ini adalah salah satu pengalaman pembelajaran terbaik yang saya perolehi, di DeKursus Academy, dari kaunseling hingga penempatan. Kaunseling: DeKursus mempunyai kaunselor dengan pengetahuan industri yang sesuai, yang membantu mengenal pasti keperluan pelajar.

Ishah DeKursus

Ishah

Video Planner

“DeKursus Academy hanya institusi yang memberikan penempatan maksimum daripada yang lain dalam aliran yang sangat bermanfaat seperti penyelidikan dan pembangunan . Ia juga mempunyai kakitangan yang berpengalaman untuk mengajar seorang di mana anda boleh mendapatkan banyak perkara yang perlu dikaji dan diusahakan. “

Zee DeKursus

Zee

Youtuber

Saya sangat berterima kasih kepada DeKursus Academy kerana menyediakan program latihan Internship yang membantu saya mempelai dan mempersiapkan diri untuk menghadapi cabaran dalam industri. Fakulti dan kakitangan semuanya berdedikasi untuk kejayaan dan inovasi pelajar.

kursus latihan Dekursus

Cik Aida

HR Admin - Aerospace Subang

Saya berpuas hati dengan latihan yang diberikan oleh DeKursus. Semasa latihan, fakulti dapat menghilangkan keraguan saya mengenai proses reka bentuk yang diikuti dalam industri dan memberikan contoh kehidupan sebenar “

Silibus Kursus Adobe Illustrator

Kursus Adobe Illustrator

Modul 1: Mengenal Ruang Kerja Adobe Illustrator
Exploring the Illustrator interface
Choosing a workspace
Opening a file
Using artboards
Changing your view
Zooming and scrolling
Using tools and panels
Exploring the Control panel
Working with panels and the dock
Saving workspaces and shortcuts

Modul 2: Keperluan Adobe Illustrator
Using Illustrator’s shape tools
Repositioning and visually resizing the shapes
Putting the Transform panel to work
Constraining a shape
Entering exact dimensions
Selecting artwork
Using the shape and transform tools
Introducing layers
Cutting and pasting objects
Repeating transformations

Modul 3: Menambah Warna
Exploring the Appearance panel
Changing colors in Illustrator
Adding effects
Using Live Paint
Adding a symbol
Saving swatches
Selecting the same color
Creating a color group
Using the Color panel
Adding Pantone colors

Modul 4: Bekerja dengan Alat Melukis Adobe Illustrator
Understanding the Pen tool
Drawing straight, curved and hinged lines
Tracing images
Creating a tracing template
Working with Image Trace
Using the Line, Pencil and Eraser tools
Editing existing paths
Adding and removing points
Cutting and joining paths
Combining shapes with the Shape Builder

Modul 5: Meneroka Pilihan Warna Adobe Illustrator Tambahan
Adding tonal values with gradients
Customizing an existing gradient
Saving the gradient
Applying a second instance of the gradient
Using the Gradient panel
Updating a gradient
Creating and using patterns
Creating a bounding box
Applying the pattern
Editing a pattern fill
Locating existing patterns
Finishing up the illustration
Creating a Color Group
Using the Color Guide

Modul 6: Bekerja dengan dan Memformat Teks menggunakan Illustrator

Formatting text
Paragraph formatting
Using paragraph and character styles
Editing styles
Putting text on a path
Warping text
Putting text in a shape
Creating outlines
Checking spelling
Using Find and Replace

Modul 7: Pengenalan kepada Lapisan Ilustrator
Getting to know the Layers panel
Using layers to organize your illustrations
Using the Layers panel to make selections
Creating new layers
Showing and hiding layers
Locking and unlocking layers
Rearranging layers
Moving items between layers
Remembering layers when pasting
Creating a template layer

Modul 8: Bekerja dengan simbol dalam Illustrator
Understanding symbols and instances
Cleaning out the symbol library
Creating symbols
Editing symbols
Importing a symbol library
Modifying symbol instances
Using the symbolism tools
Editing nested symbols
Replacing symbols
Saving symbol libraries

Modul 9: Menggunakan kesan dan ketelusan Adobe Illustrator
Working with the Appearance panel
Applying effects
Editing effects
Using graphic styles
Creating and saving graphic styles
Working with object transparency
Experimenting with multiple opacities
Understanding blending modes
Saving and importing graphic styles
Applying graphic styles to layers and symbols

Modul 10: Mengeksport dan menyimpan fail dari Illustrator
Saving using the AI format
Saving an illustration with layers
Saving a layered PDF
Exporting for Photoshop
Integrating with InDesign
Integrating with Flash
Integrating with Microsoft Expression Blend
Integrating with Premiere and After Effects
Saving as EPS
Saving for Web

Hubungi DeKursus