Kursus Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro

6732
Peserta
50
Coaches
16
Tahun Pengalaman
98
Kursus Latihan

HRDF / MOF ePerolehan / Individu / Korporat – Kursus Adobe Premiere Pro

DeKursus – Double Effect Sdn Bhd

Kursus Adobe Premiere Pro Page Menu

Apa itu Adobe Premiere Pro?

Adobe Premiere Pro adalah aplikasi perisian yang banyak digunakan untuk penyuntingan video pada komputer Mac OS atau Windows. Premiere Pro digunakan untuk mengedit video, iklan dan filem lain, TV dan video dalam talian. Ini adalah aplikasi perisian penyuntingan video yang komprehensif yang juga dapat digunakan sebagai bagian dari set aplikasi Adobe Creative Cloud.

Premiere Pro boleh digunakan untuk semua tugas penyuntingan video biasa yang diperlukan untuk menghasilkan video definisi tinggi berkualiti siaran. Ini dapat digunakan untuk mengimpor video, audio, dan grafik, dan untuk membuat versi video baru dan diedit, yang dapat diekspor ke media dan format yang diperlukan untuk diedarkan. Apabila anda membuat video dengan Premiere Pro, anda boleh mengedit pelbagai video dan gambar pegun bersama. Judul dapat ditambahkan ke video, dan penapis dapat diterapkan bersama dengan efek lain.

Mengapa Ambil Kursus Rekaan Grafik?

Adobe Premiere Pro telah memenangi status perisian penyuntingan video standard industri dengan antara muka penyuntingan non-liniernya yang sudah biasa, ekosistem alat yang tiada tandingannya dan fungsi yang hebat. Sejak terakhir kali kami melihat aplikasi besar, aplikasi ini telah menambahkan: alat pembinaan semula automatik; sokongan HDR yang dipertingkatkan; teks, grafik, dan alat audio baru; peningkatan prestasi; dan banyak lagi ciri lain. Semua ini menjadikan Premiere sangat layak mendapat Anugerah Pilihan Editor untuk perisian penyuntingan video profesional.

Walaupun Apple telah mengambil pendekatan radikal ketika mengemas kini Final Cut Pro X, Adobe terus menerapkan pendekatan progresif, meningkatkan antarmuka dan menambahkan alat yang paling maju ke dalam perisian penyuntingan video profesionalnya. Penyunting video profesional jangka panjang yang terbiasa dengan penyuntingan video digital nonlinier tradisional akan memuji pendekatan Premiere yang sudah biasa, tetapi Final Cut menyebelahinya dengan menyediakan alat inovatif seperti Klip Tersambung, Audisi, dan Garis Masa Tanpa Laluan, yang dapat mempermudah organisasi dan penyuntingan.

Kursus Adobe Premiere Pro Untuk Korporat - Peribadi - Kerajaan MOF ePerolehan - HRDF

Kerja Apa yang Menggunakan Penyuntingan Adobe Premiere Pro?

Premiere Pro adalah perisian penyuntingan bukan linear yang sesuai untuk pembuat filem, penyiar TV, wartawan, pelajar dan videografer. Ketahui cara mula menggunakan Premiere Pro, dari mengimport rakaman kasar hingga melengkapkan video. Fungsi asas penyunting video adalah menyusun bahan rakaman asli menjadi produk akhir yang menarik. Mereka menggabungkan rakaman dengan audio, grafik, dan kesan untuk menggambarkan narasi atau mesej yang jelas, dan bertanggung jawab untuk membuat keputusan kreatif utama semasa pasca produksi. Untuk suntingan pendek, mereka dapat menangani apa sahaja dari pengiklanan hingga kandungan berjenama media sosial.

Premiere Pro boleh digunakan untuk semua tugas penyuntingan video biasa yang diperlukan untuk menghasilkan video definisi tinggi berkualiti siaran. Ini dapat digunakan untuk mengimpor video, audio, dan grafik, dan untuk membuat versi video baru dan diedit, yang dapat diekspor ke media dan format yang diperlukan untuk diedarkan.

Premiere Pro menyokong penyuntingan video beresolusi tinggi dengan resolusi hingga 10,240 × 8,192, dengan warna hingga 32-bit setiap saluran, RGB dan YUV. Menyediakan pengeditan peringkat sampel audio, sokongan pemalam audio VST, dan pencampuran suara surround 5.1. Senibina pemalam Premiere Pro membolehkannya mengimport dan mengeksport format selain daripada yang disokong oleh QuickTime atau DirectShow, dan menyokong pelbagai format fail video dan audio dan codec pada MacOS dan Windows. Apabila digunakan bersama dengan plugin seri Neo CineForm, ia menyokong penyuntingan 3D dan dapat melihat bahan 3D pada monitor 2D sambil membuat penyesuaian mata kiri dan kanan yang terpisah.

Multicam dalam Premiere Pro dapat menampung sudut yang tidak terhad, hanya dibatasi oleh fungsi sistem. Di Premiere Pro, anda memilih klip dan memilih “Buat Urutan Sumber Multi-Kamera” dari klik kanan atau menu klip, dan kemudian pilih kaedah penyegerakan. Program ini berfungsi dengan baik untuk menyegerakkan klip berdasarkan audio, yang berguna untuk klip yang ditangkap oleh DSLR kerana mereka tidak mempunyai kod waktu. Monitor berbilang kamera membolehkan anda merakam perubahan sudut semasa main balik video komposit, cukup klik pada jubin sudut atau nombor yang sesuai. Kemudian anda boleh menyesuaikan klip menggunakan alat penyuntingan biasa.

Alat Warna Lumetri dalam Premiere Pro menjadikan program ini mencapai keadaan video Photoshop. Alat ini menyediakan sejumlah besar pemprosesan warna, serta sebilangan besar pilihan penampilan filem dan HDR. Anda boleh menyesuaikan keseimbangan putih, paparan, kontras, sorotan, bayangan dan titik hitam – semuanya boleh diaktifkan oleh bingkai utama. Anda juga boleh menggunakan tepu, terang, filem pudar, dan penyesuaian penajaman. Tetapi pilihan roda lengkung dan warna sangat mengagumkan. Terdapat juga pemandangan Lumetri Scope yang sangat keren, yang menunjukkan bahagian warna merah, hijau dan biru yang digunakan dalam bingkai semasa. Anda boleh memilih untuk menggunakan kesan ini hanya pada kawasan bertopeng, dan anda boleh membuat kawasan ini dari poligon atau menggunakan alat pena.

Program Sijil untuk Penyuntingan Adobe Premiere Pro- ACA EXAM -Adobe Certified Associate

Program sijil ini menggabungkan teknik penyuntingan video, perisian standard industri, dan kursus pengembangan portfolio untuk mempersiapkan anda untuk kerjaya anda. DeKursus menawarkan pelbagai kursus sijil untuk profesional video yang bercita-cita tinggi.

Sijil penyuntingan video akan mempersiapkan anda untuk mengambil idea dan mengubahnya menjadi video yang lengkap dan profesional. Kursus ini akan membimbing anda melalui penyuntingan video dan audio, animasi asas dan pengeluaran demo reel. Walaupun anda akan belajar menggunakan Adobe Premiere Pro.

Profesional yang terlibat dalam kerja video mendapat banyak pengetahuan mengenai grafik gerak. Sijil penyuntingan grafik video dan gerakan kami akan membantu anda menjadi mahir dalam Adobe Primiere Pro. Program ini merangkumi semua topik yang diajar dalam sijil penyuntingan video dan sijil grafik gerakan.

Adobe Premiere Pro adalah perisian penyuntingan terkemuka untuk filem, TV, dan video dalam talian. Alat yang sangat baik membolehkan anda mengedit bahan dengan sempurna dan berkongsi cerita dengan dunia.

Adobe telah bekerjasama dengan pakar industri, pendidik, dan pakar reka bentuk ujian untuk menentukan kemahiran dalam aplikasi Creative Cloud dan mengenal pasti kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk memulakan kerjaya di media digital.

Ujian berasaskan prestasi selama 50 minit mencerminkan penyelidikan luas mengenai bagaimana profesional menggunakan perisian Adobe dan mendekati projek kreatif. Melalui tugas dalam aplikasi, senario realistik, dan pertanyaan interaktif, calon menunjukkan keakraban mereka dengan ciri dan keupayaan produk teras, serta prinsip asas pengurusan dan reka bentuk projek.

Peperiksaan dikaji dengan teliti untuk integriti dan dijalankan di Pusat Ujian Sah Certiport. Calon yang berjaya biasanya mempunyai 150 jam pengajaran dan pengalaman langsung.

Ujian langsung dalam aplikasi yang canggih tersedia untuk keluaran Adobe Premiere Pro 2018 dan 2019. Ujian pertama yang sesuai dengan CC 2020 untuk Premiere Pro dijadualkan pada bulan Julai 2020. Kaji versi dan bahasa yang ada.

Kursus Adobe Premiere Pro Terbaik di Malaysia

Kami akan mencadangkan definisi baru Adobe Premiere Pro: 'Susunan, organisasi, dan manipulasi kandungan, citra, dan elemen grafik menjadi format menarik untuk media digital dan cetak. Komunikasi yang jelas mengenai nilai, faedah, dan alasan untuk mempercayai produk, perkhidmatan, atau teknologi jenama. 'Adobe Premiere Pro adalah pengembangan komunikasi visual yang sesuai dengan audiens sasaran tertentu dengan objektif untuk mewujudkan kesadaran, membentuk persepsi, meningkatkan pangsa pasar, dan meningkatkan jenama.

Peserta dari Kusus Latihan Adobe Premiere Pro

Cik Hanim Dekursus

Cik Hanim

Marketing Manager

“Saya berpuas hati dengan latihan dan latihan fakulti. Ia adalah kursus yang dirancang dengan baik dengan orientasi praktikal”

DeKursus Ella

Ella

Designer

“Pengalaman keseluruhan sangat baik. Garis panduan yang diberikan oleh pelatih sangat bagus. Sekiranya anda ingin mengoptimumkan kemahiran Kejuruteraan anda, itu adalah cadangan peribadi saya untuk bergabung dengan DeKursus”

Azlina DeKursus

Azlina

Senior Teacher

Ini adalah salah satu pengalaman pembelajaran terbaik yang saya perolehi, di DeKursus Academy, dari kaunseling hingga penempatan. Kaunseling: DeKursus mempunyai kaunselor dengan pengetahuan industri yang sesuai, yang membantu mengenal pasti keperluan pelajar.

Ishah DeKursus

Ishah

Video Planner

“DeKursus Academy hanya institusi yang memberikan penempatan maksimum daripada yang lain dalam aliran yang sangat bermanfaat seperti penyelidikan dan pembangunan . Ia juga mempunyai kakitangan yang berpengalaman untuk mengajar seorang di mana anda boleh mendapatkan banyak perkara yang perlu dikaji dan diusahakan. “

Zee DeKursus

Zee

Youtuber

Saya sangat berterima kasih kepada DeKursus Academy kerana menyediakan program latihan Internship yang membantu saya mempelai dan mempersiapkan diri untuk menghadapi cabaran dalam industri. Fakulti dan kakitangan semuanya berdedikasi untuk kejayaan dan inovasi pelajar.

kursus latihan Dekursus

Cik Aida

HR Admin - Aerospace Subang

Saya berpuas hati dengan latihan yang diberikan oleh DeKursus. Semasa latihan, fakulti dapat menghilangkan keraguan saya mengenai proses reka bentuk yang diikuti dalam industri dan memberikan contoh kehidupan sebenar “

Silibus Kursus Rekaan Grafik

Kelas Premiere Pro – Pengenalan: Topik Kursus

Understanding digital video: foundations for Premiere Pro editing
Understanding video settings
Input & output formats
Dimensions, framerate and pixel aspect ratio
Online and social media video standards
Understanding timecodez

Learning the Premiere Pro interface
Understanding the default workspaces
Switching and resetting Premiere Pro workspaces
Working with Premiere Pro panels
Understanding the application tools
Setting application preferences
Appearance & memory
Using the project panel
Understanding media management & creating and organizing bins
Using the media browser panel
Previewing clips: hover scrub vs source monitor
Transcoding video
Locating missing media in Premiere Pro: where it is located and what it is named

Learning to edit clips in the Premiere Pro timeline
The cuts-only editing methodology: continuity editing
A Roll vs. B Roll
Cut-ins and cut-aways; cutting on action
Working with multiple video tracks
Adding and deleting tracks
Renaming tracks
Trimming clips in the Premiere Pro source monitor
Adding clips to the timeline
Making insert and overwrite edits
Using the timeline editing tools
Markers: timeline vs clip

Using video & audio transitions in Premiere Pro
Understandi​ng transitions
Adding transitions to video clips
Preparing a clip to receive transitions
Editing transition settings
Adding an audio transition

Learning to use Premiere Pro graphics
Understanding the uses of titles in video
Creating graphic clips in Premiere Pro
Adding images to a graphic clip
Using the legacy titler
Creating an end credit roll
Controlling the speed of a rolling title
Working with graphic clips on the timeline
Creating a graphics template

Working with imported graphics in Premiere Pro
Working with Photoshop and Illustrator Files in Premiere Pro
Importing layered Photoshop files into Premiere Pro projects
Understanding and animating static clip effects
Understanding position, scale, rotation and opacity with Premiere Pro
Using Premiere Pro to add transitions and effects to images

Using Premiere Pro Video Effects
Understanding video effects in Premiere Pro
Animating static clip effects
Adjusting position, scale, rotation, and opacity for video in Premiere Pro
Applying Premiere pro video effects to clips
Understanding the Premiere Pro timeline vs project panel

Using greenscreen footage in Premiere Pro
Creating a garbage matte in Premiere Pro
Working with the ultra keyer

Learning to stabilize shaky footage with Premiere
Evaluating shaky footage
Using the warp stabilizer

Introduction to Premiere Pro audio editing
Understanding clip audio
Working with various audio types including standard, mono, and 5.1 audio
Using the essential audio panel
Assigning audio clip types in Premiere
Animating clip volume

Outputting video from Premiere Pro
Exporting video from Premiere Pro
Understanding Adobe Media Encoder export from Premiere Pro
Exporting video directly from Premiere Pro
Exporting video from Premiere Pro for social media (facebook, twitter, etc.) & Mobile Devices
Exporting video from Premiere Pro for desktop and broadband distribution
Understanding video file settings including video dimensions, formats and codecs, bit-rate, frame rate, aspect ratio when exporting from Premiere Pro.

Advanced Editing in Premiere Pro
Using the Trim View
Slip, Slide and Rolling Edit Tools
Match frames
Nested timelines (Sequences)

Masking Techniques in Premiere Pro
Using keys
Using matte keys
Garbage mattes
Color mattes
Track mattes
Advanced transitions
Advanced Audio editing in Premiere

Integrating Photoshop with Premiere Pro
Animating
Importing layers as a sequence
Alpha channels
Updating Photoshop files

Integrating After Effects with Premiere Pro
Working with Premiere projects in After Effects
Non-destructive integration

Hubungi DeKursus