Kursus Autodesk Inventor

Autodesk Inventor

5298
Peserta
52
Coaches
16
Tahun Pengalaman
98
Kursus Latihan

HRDF / MOF ePerolehan / Individu / Korporat – Kursus Autodesk Inventor

DeKursus – Double Effect Sdn Bhd

Apa itu Autodesk Inventor?

Inventor serupa dengan AutoCAD, yang merupakan perisian Autodesk lain, yang kedua-duanya dapat membuat model 2D dan 3D yang tepat. Namun, jika Anda terbiasa menggunakan AutoCAD atau SOLIDWORKS, perisian ini mempunyai terminologi dan aliran kerja yang berbeza, yang menjadikan penukaran menjadi sukar ketika menavigasi Inventor untuk pertama kalinya. Tidak seperti sistem 3D lain yang mungkin pernah anda gunakan pada masa lalu, Autodesk Inventor adalah sistem berasaskan parameter, berasaskan ciri yang membolehkan anda membuat bahagian 3D, pemasangan, dan gambar 2D. Pemodelan parametrik sedikit berbeza dengan pemodelan di AutoCAD, yang didorong oleh objek. Dalam pemodel parametrik, semuanya dikendalikan oleh parameter, dimensi atau hubungan. Contohnya, jika anda ingin memindahkan kedudukan lubang di blok,

Walaupun kedua-dua sistem ini dapat melakukan pekerjaan yang sama, ada sebab mengapa banyak pengguna CAD beralih ke pemodelan parametrik kerana dua sebab utama.

Mengapa Ambil Kursus Autodesk Inventor?

DeKursus akan mengajar anda bagaimana menggunakan pelbagai alat dalam Autodesk Inventor untuk membuat lakaran, bahagian, pemasangan, dan melukis fail. Kursus ini dirancang untuk pemula mutlak, yang bermaksud tidak memerlukan pengalaman sebelumnya dengan Autodesk Inventor. Setelah menamatkan kursus latihan berasaskan komputer ini, anda akan dapat sepenuhnya menggunakan alat dan teknik ini untuk membuat gambar anda sendiri dan menggunakan perisian pemodelan 3D ini untuk kawalan yang sempurna. Fail kerja disertakan, yang membolehkan anda mengikuti pengarang sepanjang kursus.

Anda akan mengetahui lebih lanjut mengenai Autodesk Inventor. Dalam kursus ini, pelatih akan membawa anda untuk memahami antara muka dan proses utama sistem reka bentuk parametrik ini, termasuk membuat lakaran, lukisan, pemodelan bahagian dan pemasangan bangunan. Dengan menggunakan Inventor dan tutorial ini, anda boleh membuat bahagian dan pemasangan dan merakamnya untuk pembuatan.

Kursus Autodesk Inventor Untuk Korporat - Peribadi - Kerajaan MOF ePerolehan - HRDF

Kerja Apa yang Menggunakan Penyuntingan Autodesk Inventor?

Inventor serupa dengan AutoCAD, yang merupakan perisian Autodesk lain, yang kedua-duanya dapat membuat model 2D dan 3D yang tepat. Namun, jika Anda terbiasa menggunakan AutoCAD atau SOLIDWORKS, perisian ini mempunyai terminologi dan aliran kerja yang berbeza, yang menjadikan penukaran menjadi sukar ketika menavigasi Inventor untuk pertama kalinya. Tidak seperti sistem 3D lain yang mungkin pernah anda gunakan pada masa lalu, Autodesk Inventor adalah sistem berasaskan parameter, berasaskan ciri yang membolehkan anda membuat bahagian 3D, pemasangan, dan gambar 2D. Pemodelan parametrik sedikit berbeza dengan pemodelan di AutoCAD, yang didorong oleh objek. Dalam pemodel parametrik, semuanya dikendalikan oleh parameter, dimensi atau hubungan. Contohnya, jika anda ingin memindahkan kedudukan lubang di blok,

Walaupun kedua-dua sistem ini dapat melakukan pekerjaan yang sama, ada sebab mengapa banyak pengguna CAD beralih ke pemodelan parametrik kerana dua sebab utama. Dengan menggunakan sistem parametrik, anda juga boleh mendapatkan kaitan antara bahagian, pemasangan, dan gambar. Sekiranya anda mengubah reka bentuk bahagian, perubahan tersebut akan berlaku di mana-mana pemasangan yang menjadi miliknya. Ilustrasi 2Dnya juga akan dikemas kini secara automatik.

Autodesk Inventor adalah aplikasi CAD 2D dan 3D terkemuka yang dapat merapatkan jurang antara reka bentuk produk, kejuruteraan, dan proses pembuatan dengan lancar. Ia mempunyai puluhan ciri hebat. Inventor memberikan kemudahan penggunaan dan menyediakan pelbagai jenis fail, seperti IAM, DW, IPN, IPT, dan ia dapat dijalankan pada sistem operasi Windows dan Mac.

Dengan Inventor, bahagian pintar seperti bingkai keluli, tali sawat dawai, dan mesin berputar dapat dibuat dengan lancar dan automatik. Inventor menggunakan mekanisme geometri canggih untuk mempercepat proses reka bentuk dengan ketara. Pengilang boleh menggunakan Inventor untuk simulasi, yang membolehkan mereka mengembangkan produk yang menjimatkan.

Anda boleh menggunakan Inventor untuk merancang bahagian mudah untuk pemasangan mekanikal yang kompleks, dan menggunakan fungsi yang tersedia untuk mensimulasikan kerja mereka. Inventor juga dapat melakukan anisis elemen hingga, dengan mana anda dapat menguji kekuatan reka bentuk anda dan memeriksa apakah bahagian anda akan gagal kerana tekanan.

Dengan tambahan yang dipanggil HSM, anda juga dapat CAM Inventor untuk merancang potongan bahagian menggunakan mesin CNC. Inventor mempunyai senarai mesin mereka dengan pemproses pasca terbina dalam, dan anda boleh memilih mesin yang paling sesuai dengan anda.

Pengguna Bertauliah Autodesk: Inventor

Kursus sijil ini menggabungkan reka bentuk mekanikal 3D, perisian standard industri dan kursus pengembangan portfolio untuk mempersiapkan anda untuk kerjaya anda. DeKursus menawarkan pelbagai kursus sijil untuk calon profesional video.

Sijil reka bentuk mekanikal 3D akan mempersiapkan anda untuk menerima idea dan mengubahnya menjadi reka bentuk mekanikal 3D yang lengkap dan profesional. Kursus ini akan membimbing anda melalui reka bentuk dan simulasi mekanikal 3D, reka bentuk dan pengeluaran asas industri. Anda akan belajar menggunakan Autodesk Inventor.

Keupayaan untuk mengembangkan kerja pasca pengeluaran untuk reka bentuk dan simulasi mekanikal 3D di Autodesk Inventor adalah kemahiran asas teknologi array. Beberapa pencipta juga mendapati bahawa belajar bagaimana mengedit visualisasi reka bentuk mekanikal 3D di Autodesk Inventor adalah titik permulaan yang baik. Reka bentuk mekanikal 3D tepat di Noble Desktop membantu pelajar membuat persediaan untuk membuat reka bentuk dan simulasi mekanikal 3D berkualiti tinggi di Autodesk Inventor.

Profesional yang terlibat dalam reka bentuk mekanikal 3D telah memperoleh banyak pengetahuan mengenai reka bentuk mekanikal 3D. Sijil reka bentuk mekanikal 3D kami akan membantu anda menguasai kedua-duanya. Program ini merangkumi semua topik yang diajar dalam sijil reka bentuk mekanikal 3D.

Autodesk Inventor adalah perisian standard industri untuk reka bentuk dan simulasi mekanikal 3D. Artis dan editor di seluruh dunia menggunakan Autodesk Inventor untuk membuat reka bentuk mekanikal 3D, simulasi, visualisasi dan banyak lagi. Alat yang sangat baik membolehkan anda mengedit bahan dengan sempurna dan berkongsi cerita dengan dunia.

Autodesk bekerjasama dengan pakar industri, pendidik, dan pakar reka bentuk ujian untuk menentukan kemahiran aplikasi kemahiran reka bentuk mekanikal 3-D di Inventor, dan menentukan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk kerjaya di media digital.

Ujian pengguna pensijilan Autodesk Inventor membuktikan keupayaan produk dan bahagian. Peperiksaan merangkumi penggunaan asas perisian Inventor dan teknik reka bentuk mekanikal asas. Individu yang telah memperoleh sijil ini mempunyai kira-kira 150 jam arahan produk dan pengalaman praktikal untuk membuktikan bahawa mereka mempunyai kemampuan peringkat kemasukan dalam industri dan bersedia memasuki pasaran pekerjaan.

Kursus Autodesk Inventor Terbaik di Malaysia

Kami akan mencadangkan definisi baru Autodesk Inventor: 'Susunan, organisasi, dan manipulasi kandungan, citra, dan elemen grafik menjadi format menarik untuk media digital dan cetak. Komunikasi yang jelas mengenai nilai, faedah, dan alasan untuk mempercayai produk, perkhidmatan, atau teknologi jenama. 'Autodesk Inventor adalah pengembangan komunikasi visual yang sesuai dengan audiens sasaran tertentu dengan objektif untuk mewujudkan kesadaran, membentuk persepsi, meningkatkan pangsa pasar, dan meningkatkan jenama.

Peserta dari Kursus Latihan Autodesk Inventor

Cik Hanim Dekursus

Cik Hanim

Marketing Manager

“Saya berpuas hati dengan latihan dan latihan fakulti. Ia adalah kursus yang dirancang dengan baik dengan orientasi praktikal”

DeKursus Ella

Ella

Designer

“Pengalaman keseluruhan sangat baik. Garis panduan yang diberikan oleh pelatih sangat bagus. Sekiranya anda ingin mengoptimumkan kemahiran Kejuruteraan anda, itu adalah cadangan peribadi saya untuk bergabung dengan DeKursus”

Azlina DeKursus

Azlina

Senior Teacher

Ini adalah salah satu pengalaman pembelajaran terbaik yang saya perolehi, di DeKursus Academy, dari kaunseling hingga penempatan. Kaunseling: DeKursus mempunyai kaunselor dengan pengetahuan industri yang sesuai, yang membantu mengenal pasti keperluan pelajar.

Ishah DeKursus

Ishah

Video Planner

“DeKursus Academy hanya institusi yang memberikan penempatan maksimum daripada yang lain dalam aliran yang sangat bermanfaat seperti penyelidikan dan pembangunan . Ia juga mempunyai kakitangan yang berpengalaman untuk mengajar seorang di mana anda boleh mendapatkan banyak perkara yang perlu dikaji dan diusahakan. “

Zee DeKursus

Zee

Youtuber

Saya sangat berterima kasih kepada DeKursus Academy kerana menyediakan program latihan Internship yang membantu saya mempelai dan mempersiapkan diri untuk menghadapi cabaran dalam industri. Fakulti dan kakitangan semuanya berdedikasi untuk kejayaan dan inovasi pelajar.

kursus latihan Dekursus

Cik Aida

HR Admin - Aerospace Subang

Saya berpuas hati dengan latihan yang diberikan oleh DeKursus. Semasa latihan, fakulti dapat menghilangkan keraguan saya mengenai proses reka bentuk yang diikuti dalam industri dan memberikan contoh kehidupan sebenar “

Silibus Kursus Autodesk Inventor

Kelas Autodesk Inventor – Pengenalan: Topik Kursus

Learn depth understanding about user interface inside Autodesk Inventor
Learn how to create sketch and how to use all important sketch tools to create sketch
Learn how to modify sketch using all powerful modification tools
Learn how to transfer sketch into 3D body using all essential tools in part environment
Learn how to modify part easily using all modification tools
Learn how to combine all parts and sub-assemblies together and make an assembly
Learn how to modify and manage assembly efficiently
Learn how to create and manage presentation file to show exploded view, storyboard etc.
Learn how to create different drawing view using parts and assemblies.
Learn how to add all essential annotations such as text, dimensions, hole info, surface info, weld info and so on.

Hubungi DeKursus