Kursus Filmora X Pro

Filmora X Pro Sunting Video Editing

5632
Peserta
50
Coaches
16
Tahun Pengalaman
98
Kursus Latihan

HRDF / MOF ePerolehan / Individu / Korporat – Kursus Filmora X Pro

DeKursus – Double Effect Sdn Bhd

Kursus Filmora X Pro Page Menu

Apa itu Filmora X Pro?

Filmora X adalah platform penyuntingan video pemenang anugerah yang membolehkan anda membuat video yang menakjubkan tanpa penyuntingan yang rumit. Perisian ini dirancang agar ringan, bahkan pengguna dengan konfigurasi PC paling asas dapat membuat video dengan mudah. Lebih penting lagi, pembuat video ini mempunyai ciri penyuntingan video dan audio kelas pertama, seperti penjejakan gerakan, merunduk audio, pencocokan warna, dan animasi bingkai utama. Bahagian terbaiknya ialah menghilangkan semua kerumitan fungsi, dan anda boleh mencapainya dengan hanya menyeret dan menjatuhkannya ke dalam video. Anda juga boleh mengakses pelbagai ciri lain seperti skrin hijau, kesan dan penapis video, skrin berpisah, penggredan warna, kawalan kelajuan, dll.

Mengapa Ambil Kursus Filmora X Pro?

Dalam kursus Filmora X Pro, kami tidak hanya mengajar anda bagaimana menggunakan perisian Filmora, tetapi juga saya akan mengedit video dengan anda. Kami akan memberitahu anda bagaimana penyuntingan video sebenar dilakukan, kerana walaupun anda mempelajari semua alat, anda sebenarnya Anda mungkin masih menghadapi beberapa masalah ketika menyunting video, jadi dalam kursus ini, kami akan mengedit video dengan anda, kami akan membuat pengenalan yang menarik (sebahagian daripada penyuntingan video YouTube), menambahkan beberapa kesan khas, dan juga menggunakan Filmora Beberapa keajaiban X. Kami juga akan menggunakan Filmora untuk membuat animasi logo.Saya akan mengajar anda banyak petua dan trik Filmora.

Kursus Filmora X Pro akan membawa anda dari awal ke penyunting video profesional. Buka perisian penyuntingan video Filmora X dan pelajari pelbagai tetingkap panel untuk mengedit klip bersama, membuat tajuk, karya audio, teknik penyuntingan video lanjutan pembetulan warna, eksport dan banyak lagi! Saya secara peribadi menggunakan Filmora X untuk penyuntingan video kerana mempunyai antara muka yang mesra pengguna yang ringkas dan pantas. Tidak rumit seperti perisian Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro dan Adobe After Effects.

Kursus Filmora X Pro Untuk Korporat - Peribadi - Kerajaan MOF ePerolehan - HRDF

Kerja Apa yang Menggunakan Penyuntingan Filmora X Pro?

Filmora X adalah perisian penyuntingan video yang sangat sederhana, sesiapa sahaja dapat menggunakannya dengan sedikit latihan. Malah penyunting filem pemula dapat mengubah klip video, gambar, dan audio mereka menjadi video yang bergaya dan indah, sama ada untuk perkahwinan sepupu, pita uji bakat rancangan realiti, atau filem arahan yang digunakan di dalam kelas. Filmora X adalah satu-satunya program yang anda perlukan untuk mengedit dan membuat video berkualiti tinggi untuk penonton dengan alasan apa pun. Program yang mesra pengguna dan intuitif ini membolehkan anda menggabungkan pelbagai jenis media ke dalam filem. Anda boleh membuat kekili ulang tahun ke-50 untuk lagu kegemaran ibu bapa anda, atau membuat “mashup” pejabat yang menggembirakan untuk pesta percutian syarikat. Buat video hebat untuk sekolah, keluarga, tempat kerja, penjualan, pejabat, persembahan-sesuai untuk semua industri!

Ingin memulakan perjalanan membuat kandungan untuk saluran YouTube anda? Atau adakah anda mencari platform yang dapat membantu anda membuat video hebat sehingga anda dapat berkongsi video ini di rangkaian sosial? Atau mungkin anda ingin membuat video profesional untuk jenama anda dan memerlukan alat? Tidak kira apa keperluan anda, Filmora X dapat membantu anda. Platform pengeluaran video untuk pemula ini mengandungi ciri profesional yang hebat dan menyediakannya sehingga anda dapat menerapkannya dengan mudah dalam video anda. Sekiranya anda jenama, itu adalah alat penting untuk strategi pemasaran video anda.
Oleh itu, berikut adalah tinjauan Filmora X terperinci, di mana saya akan memperkenalkan beberapa ciri terbaik yang disediakan oleh alat untuk membantu anda menentukan sama ada ia sesuai untuk penyelesaian perisian anda.

Setelah memulakan Filmora X, anda akan dapat mengimport klip video dari platform atau memuat turun video percuma. Yang perlu anda lakukan ialah tarik dan lepaskan klip anda ke kawasan itu atau klik “Contoh Video” dan tambahkannya ke papan cerita anda. Setelah menambahkan video ke papan cerita, anda dapat mengubahnya dengan lancar menggunakan editor seret dan lepas. Di sinilah bermulanya keseronokan.

Salah satu ciri penyuntingan video terbaik yang ditawarkan Filmora X adalah pengesanan gerakan. Dengan menggunakan ciri ini, anda dapat mengesan objek bergerak tertentu dalam video. Setelah menjejaki, anda boleh menambahkan teks, gambar, atau objek lain yang mengikuti gerakan yang sama dengannya. Tidak keren? Yang perlu anda lakukan ialah memilih objek menggunakan alat pengesan gerakan, yang akan menganalisis gerakan objek. Kemudian anda boleh menambah objek lain untuk bergerak berbanding dengannya.

Salah satu ciri penyuntingan video terbaik yang ditawarkan Filmora X adalah pemadanan warna. Ini membolehkan anda memadankan warna semua klip untuk menggilap video anda. Fungsi penyuntingan video yang disediakan oleh Filmora X melampaui fungsi ini. Ini termasuk transformasi, penyusunan, penstabilan, pembetulan lensa, kekunci kroma, dll.

DeKursus akan menunjukkan kepada anda Filmora X Pro

Filmora adalah perisian penyuntingan video yang sangat sederhana dan mudah digunakan, dari klip penyuntingan asas, fon tajuk, kesan peralihan, kesan khas peringkat Hollywood, dan bahkan menyediakan hingga 800 perpustakaan bahan yang berbeza untuk anda gunakan. Semasa menggunakan filem siluet Filmora, apa yang membuat saya paling intim adalah kesan peralihan dan penapis super tak terkalahkan yang terbina dalam. Cukup klik dua kali kesan khas yang anda mahukan, dan kesannya akan segera ditunjukkan kepada anda. Di samping itu, terdapat rujukan gambar mengenai kesan peralihan dan penapis, anda dapat melihat sekilas sama ada kesannya adalah apa yang anda mahukan, jika tidak, anda boleh mengubahnya dengan segera.

Pada versi sebelumnya, antarmuka, fungsi, dan pengalaman pengguna Filmora X semuanya telah diperbaiki secara serba boleh. Dapat dilihat bahawa antara muka Filmora X diperbaharui sepenuhnya dan kesan visualnya lebih baik, yang sesuai dengan estetika trend, pemuda dan sikap anak muda. Kedua, Filmora X telah mengemas kini 7 fungsi utama sekaligus. Antaranya, ia merangkumi pengesanan gerakan, bingkai utama, padanan warna, penghindaran audio dan sebagainya. Serangkaian iterasi peningkatan tidak hanya membolehkan pengguna mempunyai pengalaman operasi “siap untuk memulakan”, tetapi juga mempermudah proses pengeluaran video, memberi inspirasi kepada pengguna untuk membuat inspirasi, dan membuat pembuatan video lebih efisien dan lebih tinggi. Ambil fungsi “penjejakan gerakan” sebagai contoh. Dengan menggunakan Filmora X, anda dapat menambahkan logo atau ungkapan untuk menggerakkan orang atau objek. Kesan tambahan juga boleh bergerak secara automatik dengan pergerakan orang atau objek. Penjejakan intuitif akan membolehkan anda menjadi sarjana dan pertengahan -level editor lebih selesa menggunakannya. Fungsi “bingkai utama” dapat membantu pengguna membuat animasi bingkai kunci dengan cepat, dan mendukung aplikasi templat bingkai kunci satu klik. Fungsi “padanan warna” akan membantu pengguna dengan cepat menerapkan skema warna yang dipilih untuk penyuntingan bahan lain melalui operasi mudah. Sekiranya suara latar dalam video yang diambil oleh pengguna terlalu keras dan suara manusia ditutup, fungsi “dodge audio” dapat menonjolkan suara manusia dengan satu kekunci, sehingga dunia luar dapat mendengar suara yang diinginkan pengguna untuk menghantar.

Selain itu, Filmora X juga telah menambahkan banyak tetapan yang bijaksana, seperti penukaran mod siang / malam, penyesuaian pintasan papan kekunci, yang memungkinkan pengguna mendapatkan pengalaman yang lebih selesa dan selesa dalam proses penyuntingan dan persembahan. Sokongan Mac Touch-Bar membolehkan pengguna melihat pratonton garis masa dengan lebih cepat. Dapat dilihat bahawa sama ada anda pencipta YouTube, pemilik perniagaan kecil, atau pengguna yang hanya membuat video berkualiti tinggi untuk rakan dan keluarga, anda dapat menikmati cara baru penyuntingan dan interaksi video melalui Filmora X, dan menikmati “satu klik” Keseronokan mengubah inspirasi menjadi kenyataan.

Kursus Filmora X Pro Terbaik di Malaysia

Kami akan mencadangkan definisi baru Filmora X: 'Susunan, organisasi, dan manipulasi kandungan, citra, dan elemen grafik menjadi format menarik untuk media digital dan cetak. Komunikasi yang jelas mengenai nilai, faedah, dan alasan untuk mempercayai produk, perkhidmatan, atau teknologi jenama. 'Filmora X adalah pengembangan komunikasi visual yang sesuai dengan audiens sasaran tertentu dengan objektif untuk mewujudkan kesadaran, membentuk persepsi, meningkatkan pangsa pasar, dan meningkatkan jenama.

Peserta dari Kusus Latihan Filmora X Pro

Cik Hanim Dekursus

Cik Hanim

Marketing Manager

“Saya berpuas hati dengan latihan dan latihan fakulti. Ia adalah kursus yang dirancang dengan baik dengan orientasi praktikal”

DeKursus Ella

Ella

Designer

“Pengalaman keseluruhan sangat baik. Garis panduan yang diberikan oleh pelatih sangat bagus. Sekiranya anda ingin mengoptimumkan kemahiran Kejuruteraan anda, itu adalah cadangan peribadi saya untuk bergabung dengan DeKursus”

Azlina DeKursus

Azlina

Senior Teacher

Ini adalah salah satu pengalaman pembelajaran terbaik yang saya perolehi, di DeKursus Academy, dari kaunseling hingga penempatan. Kaunseling: DeKursus mempunyai kaunselor dengan pengetahuan industri yang sesuai, yang membantu mengenal pasti keperluan pelajar.

Ishah DeKursus

Ishah

Video Planner

“DeKursus Academy hanya institusi yang memberikan penempatan maksimum daripada yang lain dalam aliran yang sangat bermanfaat seperti penyelidikan dan pembangunan . Ia juga mempunyai kakitangan yang berpengalaman untuk mengajar seorang di mana anda boleh mendapatkan banyak perkara yang perlu dikaji dan diusahakan. “

Zee DeKursus

Zee

Youtuber

Saya sangat berterima kasih kepada DeKursus Academy kerana menyediakan program latihan Internship yang membantu saya mempelai dan mempersiapkan diri untuk menghadapi cabaran dalam industri. Fakulti dan kakitangan semuanya berdedikasi untuk kejayaan dan inovasi pelajar.

kursus latihan Dekursus

Cik Aida

HR Admin - Aerospace Subang

Saya berpuas hati dengan latihan yang diberikan oleh DeKursus. Semasa latihan, fakulti dapat menghilangkan keraguan saya mengenai proses reka bentuk yang diikuti dalam industri dan memberikan contoh kehidupan sebenar “

Silibus Kursus Filmora X Pro

Kelas Filmora X Pro – Pengenalan: Topik Kursus

Cut and delete unwanted parts of the video
Add text and tile
Add logo to video and watermark
Add different types of transitions
Speed ​​up and slow down video clips and reverse any video clip
Advanced color grading and color correction
Add fuzzy moving faces or objects
Remove the green screen background of any video
Remove audio from any video
Add background music to the video
Create a circular face video
Add scrolling text to the video Add text behind the object
Export or render files for final output
Add transitions and animations to the video
Zoom and pan the video
Add useful elements to the video

Event DeKursus

04
Oct, 2022
Kursus Suntingan Video Editing
Kursus Suntingan Video Editing
Atas Talian - 9:00 am
06
Sep, 2022
Kursus Suntingan Video Editing
Kursus Suntingan Video Editing
Atas Talian - 9:00 am
09
Aug, 2022
Kursus Suntingan Video Editing
Kursus Suntingan Video Editing
Atas Talian - 9:00 am
05
Jul, 2022
Kursus Suntingan Video Editing
Kursus Suntingan Video Editing
Atas Talian - 9:00 am
14
Jun, 2022
Kursus Suntingan Video Editing
Kursus Suntingan Video Editing
Atas Talian - 9:00 am

Hubungi DeKursus