Kursus AutoCAD

AutoCAD

5978
Peserta
53
Coaches
16
Tahun Pengalaman
98
Kursus Latihan

HRDF / MOF ePerolehan / Individu / Korporat – Kursus AutoCAD

DeKursus – Double Effect Sdn Bhd

Apa itu AutoCAD?

AutoCAD adalah alat bantu komputer yang membolehkan pelbagai jenis pereka membuat pelbagai jenis lukisan dan reka bentuk. Program ini membantu pereka membuat reka bentuk mereka lebih cepat daripada secara manual, dan menyediakan banyak fungsi cepat, sederhana dan berguna, seperti salin dan tampal. AutoCAD boleh membuat lukisan 2D dan model atau struktur 3D yang boleh dilukis secara manual. Program ini juga memungkinkan pengguna untuk mengelompokkan atau melapis objek, menyimpan objek dalam pangkalan data untuk digunakan di masa depan, dan memanipulasi sifat objek, seperti ukuran, bentuk, dan lokasi.

AutoCAD mempunyai banyak aplikasi dalam berbagai bidang. Program ini dapat digunakan untuk projek sederhana, seperti grafik atau persembahan, atau reka bentuk yang kompleks, seperti melukis seni bina bangunan. Beberapa aplikasi praktikal lain termasuk: reka bentuk dalaman, reka bentuk penerbangan, papan tanda, seni, peta, dll.

Mengapa Ambil Kursus AutoCAD?

AutoCAD adalah perisian standard industri yang digunakan oleh para profesional di seluruh dunia untuk membuat reka bentuk berbantukan komputer (CAD), model 3D dan lakaran seni bina, dan gambar teknikal.

Kursus AutoCAD akan membawa anda dari ketidaktahuan AutoCAD ke tahap di mana anda boleh mula membuat grafik anda sendiri dan memproses grafik yang ada. Gambaran keseluruhan kemahiran yang sesuai dengan kemahiran yang diliputi dalam reka bentuk dan lukisan AutoCAD, termasuk menggambar dan menyusun objek, melukis tepat, ciri penyuntingan lanjutan, susun atur, percetakan dan output, teknik anotasi, dan kandungan dan pengurusan lukisan yang boleh digunakan semula. Dalam kursus ini, anda akan membuat objek lukisan, menguruskan lapisan, menerapkan snap objek, dan menggunakan sistem koordinat pengguna. Anda akan mengedit objek dan menggunakan putaran dan penskalaan, teknik membuat corak, penyuntingan cengkaman, offset, fillet dan chamfers, dan memangkas dan memanjang.

Jurutera, arkitek, visualizer 3D, dan pengurus projek semuanya menggunakan AutoCAD. Melalui kursus ini, anda akan memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk memahami keadaan yang diperlukan untuk membuat gambar teknikal dan tepat. Anda juga akan belajar mengenai susun atur dan pemandangan, format output, dan pengurusan lukisan. Meninjau alat penandaan, penetasan dan pengisian, teks, jadual, multileader, dimensi, dll.

Kursus AutoCAD Untuk Korporat - Peribadi - Kerajaan MOF ePerolehan - HRDF

Kerja Apa yang Menggunakan Penyuntingan AutoCAD?

Seperti disebutkan sebelumnya, AutoCAD memiliki banyak fungsi dan dapat diterapkan pada serangkaian proyek di berbagai bidang. Pereka dari semua jenis kemungkinan besar menggunakan program ini, dan ini lebih biasa dalam bidang reka bentuk seperti seni bina dan kejuruteraan. Walau bagaimanapun, banyak profesi lain, seperti seniman dan ahli matematik, mungkin menggunakan program ini untuk membuat kesan visual untuk karya mereka. Berikut adalah contoh pekerjaan lain yang mungkin menggunakan AutoCAD: pereka dalaman, perangka elektrik, pelukis awam, pelukis mekanik, pereka fesyen, pereka grafik, pereka set, pelukis proses, dll.

Adakah anda tahu bahawa bangunan tertinggi di dunia adalah Burj Khalifa di Dubai? Bangunan yang mengagumkan ini setinggi hampir 2.700 kaki, dan dianggarkan ia akan kekal sebagai bangunan tertinggi di dunia sekurang-kurangnya 3-4 tahun. Seperti yang anda bayangkan, mustahil untuk membina sebuah bangunan yang luar biasa tanpa usaha bersama ratusan arkitek, jurutera, dan pereka. Para profesional ini menggunakan program komputer seperti AutoCAD untuk merancang bangunan yang mengagumkan, harta tanah komersial, gudang, dll.

Sebenarnya, AutoCAD mempunyai banyak kegunaan, kerana program ini adalah alat yang sangat kuat dengan kemampuan reka bentuk yang luar biasa. Sekiranya anda suka melukis, kemungkinan anda ingin menggunakan AutoCAD dan program lain yang serupa.

AutoCAD berpotensi menghasilkan reka bentuk yang sangat tepat. Jurutera sering menggunakan program ini untuk menganalisis dan menyelesaikan masalah reka bentuk semasa membuat rancangan untuk bangunan atau komponen mekanikal. Sebagai contoh, AutoCAD boleh digunakan untuk mengetahui seberapa besar komponen enjin untuk model kereta baru. Hanya perlu beberapa klik untuk membuat penyesuaian, dan jurutera dapat menjimatkan banyak masa berbanding dengan menggunakan reka bentuk kertas.

Arkitek juga dapat menggunakan AutoCAD ketika merancang bangunan dan denah lantai baru. Program ini mempunyai susun atur pelbagai aspek, yang membolehkan arkitek membuat reka bentuk untuk bangunan kecil atau besar. Anda boleh menarik titik masuk, memberi ruang untuk sistem perpaipan, litar reka bentuk, pelan lantai bawah tanah, dll. Salah satu kelebihan besar AutoCAD dan program komputer yang serupa ialah elemen utama dapat dikodkan warna, jadi anda dapat mengetahui nama dan fungsi komponen dengan segera. Walaupun memerlukan sedikit masa untuk membiasakan diri dengan program ini, anda akan tertarik dengan potensi dan faedah besar yang diberikannya.

Pada masa kini, percetakan 3D menjadi semakin popular. Ini pada dasarnya memberi anda peluang untuk membuat model tiga dimensi objek yang anda reka dalam program komputer. Contohnya, anda menggunakan AutoCAD untuk merancang bebek getah, dan pencetak memperoleh data dari program dan mencetaknya sebagai objek 3D. Ini adalah pengetahuan asas mengenai percetakan 3D dan masa depan proses pembuatan. Yang paling penting, AutoCAD dioptimumkan untuk berkomunikasi dengan program komputer lain, jadi anda boleh mengeksport reka bentuk dan mengedit atau mencetaknya.

Kursus Sijil Penyuntingan AutoCAD-Profesional Bertauliah Autodesk

Kursus sijil ini menggabungkan teknologi lukisan yang tepat, perisian standard industri dan kursus pengembangan portfolio untuk mempersiapkan anda untuk kerjaya anda. DeKursus menawarkan pelbagai kursus sijil untuk profesional video yang bercita-cita tinggi.

Sijil lukisan tepat akan mempersiapkan anda untuk menerima idea dan mengubahnya menjadi gambar tepat dan profesional. Kursus ini akan membimbing anda melalui penggambaran yang tepat dan fungsi penyuntingan lanjutan, lukisan asas dan penghasilan susun atur. Anda akan belajar menggunakan AutoCAD.

Keupayaan untuk mengembangkan melukis dan mengatur karya pasca-produksi objek dalam AutoCAD adalah kemahiran asas teknologi array. Beberapa pencipta juga mendapati bahawa belajar bagaimana membuat objek lukisan di AutoCAD adalah titik permulaan yang baik untuk penyuntingan lukisan. Sijil Lukisan Akurat Desktop Noble mempersiapkan pelajar untuk membuat reka bentuk dan lukisan berkualiti tinggi di AutoCAD.

Profesional yang terlibat dalam kerja melukis kemudian memperoleh banyak pengetahuan mengenai lukisan tepat. Penyuntingan penggubalan dan penggubalan lukisan kami akan membantu anda menguasai kedua-duanya. Program ini merangkumi semua topik yang diajar dalam Drafting Editor Certificate dan Drafting Editor Certificate.

AutoCAD adalah perisian standard industri untuk melukis dan menggambar dinamik. Artis dan editor di seluruh dunia menggunakan AutoCAD untuk membuat gambar, membuat susun atur pelbagai aspek, merancang sebilangan besar objek, dan banyak lagi. Alat yang sangat baik membolehkan anda mengedit bahan dengan sempurna dan berkongsi cerita dengan dunia.

Autodesk telah bekerjasama dengan pakar industri, pendidik, dan pakar reka bentuk ujian untuk menentukan kemahiran aplikasi AutoCAD untuk Reka Bentuk dan Penggubalan dan menentukan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk kerjaya di media digital.

Ujian Autodesk Professional: AutoCAD untuk Reka Bentuk dan Penggubalan adalah standard yang diterima untuk mengukur kemahiran dan pengetahuan anda dalam AutoCAD. Tahap pensijilan ini menunjukkan set kemahiran yang komprehensif dan memberi peluang kepada individu untuk menonjol dalam persekitaran profesional yang sangat kompetitif. Jenis pengalaman ini biasanya berasal dari penggunaan perisian secara berkala selama sekurang-kurangnya 2 tahun, bersamaan dengan kira-kira 400 jam (minimum) -1200 jam (disyorkan) pengalaman perisian Autodesk sebenar. Jadualkan untuk mengikuti peperiksaan dalam talian atau cari pusat ujian berhampiran anda di pearsonvue.com/autodesk.

Kursus AutoCAD Terbaik di Malaysia

Kami akan mencadangkan definisi baru AutoCAD: 'Susunan, organisasi, dan manipulasi kandungan, citra, dan elemen grafik menjadi format menarik untuk media digital dan cetak. Komunikasi yang jelas mengenai nilai, faedah, dan alasan untuk mempercayai produk, perkhidmatan, atau teknologi jenama. 'AutoCAD adalah pengembangan komunikasi visual yang sesuai dengan audiens sasaran tertentu dengan objektif untuk mewujudkan kesadaran, membentuk persepsi, meningkatkan pangsa pasar, dan meningkatkan jenama.

Peserta dari Kursus Latihan AutoCAD

Cik Hanim Dekursus

Cik Hanim

Marketing Manager

“Saya berpuas hati dengan latihan dan latihan fakulti. Ia adalah kursus yang dirancang dengan baik dengan orientasi praktikal”

DeKursus Ella

Ella

Designer

“Pengalaman keseluruhan sangat baik. Garis panduan yang diberikan oleh pelatih sangat bagus. Sekiranya anda ingin mengoptimumkan kemahiran Kejuruteraan anda, itu adalah cadangan peribadi saya untuk bergabung dengan DeKursus”

Azlina DeKursus

Azlina

Senior Teacher

Ini adalah salah satu pengalaman pembelajaran terbaik yang saya perolehi, di DeKursus Academy, dari kaunseling hingga penempatan. Kaunseling: DeKursus mempunyai kaunselor dengan pengetahuan industri yang sesuai, yang membantu mengenal pasti keperluan pelajar.

Ishah DeKursus

Ishah

Video Planner

“DeKursus Academy hanya institusi yang memberikan penempatan maksimum daripada yang lain dalam aliran yang sangat bermanfaat seperti penyelidikan dan pembangunan . Ia juga mempunyai kakitangan yang berpengalaman untuk mengajar seorang di mana anda boleh mendapatkan banyak perkara yang perlu dikaji dan diusahakan. “

Zee DeKursus

Zee

Youtuber

Saya sangat berterima kasih kepada DeKursus Academy kerana menyediakan program latihan Internship yang membantu saya mempelai dan mempersiapkan diri untuk menghadapi cabaran dalam industri. Fakulti dan kakitangan semuanya berdedikasi untuk kejayaan dan inovasi pelajar.

kursus latihan Dekursus

Cik Aida

HR Admin - Aerospace Subang

Saya berpuas hati dengan latihan yang diberikan oleh DeKursus. Semasa latihan, fakulti dapat menghilangkan keraguan saya mengenai proses reka bentuk yang diikuti dalam industri dan memberikan contoh kehidupan sebenar “

Silibus Kursus AutoCAD

Kelas AutoCAD – Pengenalan: Topik Kursus

Draw and organize objects, use advanced editing functions, and draw accurately using the user coordinate system.
Create and manage your layout, output, and printing, and use annotation techniques such as marking tools, hatching and filling, multileaders, and dimensioning.
Perform drawing management techniques, use blocks to improve efficiency, and control external references and basemap files.
Create and publish AutoCAD files
Draw shapes and lines to create isometric paintings
Create and use arrays
Organize objects and layers
Set printing and drawing options

Hubungi DeKursus