Kursus Apple Final Cut Pro

Apple Final Cut Pro

5752
Peserta
57
Coaches
16
Tahun Pengalaman
98
Kursus Latihan

HRDF / MOF ePerolehan / Individu / Korporat – Kursus Apple Final Cut Pro

DeKursus – Double Effect Sdn Bhd

Kursus Apple Final Cut Pro Page Menu

Apa itu Apple Final Cut Pro?

Final Cut Pro mempunyai garis masa magnetik tanpa jejak yang membolehkan klip meluncur ke tempatnya secara automatik. Oleh itu, pengguna dapat mengedit rakaman dalam jalan cerita tanpa membuat klip atau audio lain yang salah pada titik lain pada garis masa. Final Cut Pro menyokong rakaman berbilang kamera, penyuntingan komposit, dan pengurusan kata kunci. Semua perpustakaan, projek dan acara disusun dalam struktur logik, menjadikan pengurusan data menjadi mudah. Final Cut Pro terkenal dengan kemampuannya untuk membuat skala antara mesin kecil, berkuasa rendah dan mesin berprestasi tinggi seperti Mac Pro. Pelaksanaan media proksi dan sokongan untuk Intel Quick Sync Video menjadikannya sangat menarik bagi pengguna MacBook.

Mengapa Ambil Kursus Apple Final Cut Pro?

Kursus latihan Apple Final Cut Pro DeKursus mengajar anda bagaimana menggunakan perisian penyuntingan video yang popular ini pada sistem operasi anda. Kursus Apple Final Cut Pro dirancang untuk pemula mutlak, yang bermaksud bahawa tidak memerlukan pengalaman dengan Final Cut Pro.

Mula-mula anda akan belajar mengenai antara muka pengguna, pilihan, dan jalan pintas yang berguna. Kemudian, kursus ini akan mengajar anda cara menambahkan media, termasuk menambahkan media dari kamera dan kad SD, mengimport video dari kaset, dan memproses arkib. Tutorial video ini akan mengajar anda bagaimana menjaga klip anda tetap teratur dan mengajar anda elemen asas penyuntingan, seperti menambahkan klip ke garis masa, melakukan pengeditan kumpulan, dan meningkatkan dan menimpa klip. Setelah anda mempelajari asas-asasnya, kursus ini akan mengajar anda teknik penyuntingan yang lebih maju, termasuk menggunakan kesan dan bingkai utama, menggunakan klip komposit, dan menyunting audio untuk membuat filem. Dia juga akan berkongsi petua dan trik lain, termasuk menggunakan generator, klip audio panning, dan teknik layar putih. Akhirnya, kursus ini mengajar anda bagaimana mempersiapkan masa prima, termasuk cara mengeksport ke QuickTime, menggunakan pemampat, dan eksport ke Blu-ray dan DVD.

Kursus Apple Final Cut Pro

Kursus Apple Final Cut Pro Untuk Korporat - Peribadi - Kerajaan MOF ePerolehan - HRDF

Kerja Apa yang Menggunakan Penyuntingan Apple Final Cut Pro?

Apple Final Cut Pro adalah perisian penyuntingan video profesional yang menyokong sistem operasi MacOS. Sekiranya anda pengguna Mac, maka perisian ini akan menjadi pilihan terbaik anda. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, produk Apple secara beransur-ansur bergerak ke arah aliran pengeluaran media. Dapat dirasakan bahawa produk Mac mereka semakin memenuhi keperluan pencipta media diri. Saya percaya semua orang sudah biasa dengan Apple, bukan? Dan perisian Final Cut Pro mereka sendiri tentu saja paling sesuai untuk penggunaan siri Mac, bagaimanapun, mereka mesti mengetahui produk mereka sendiri dengan sebaik-baiknya.

Final Cut Pro menyokong spesifikasi video yang ditangkap oleh banyak kamera yang berbeza, tetapi jika anda perlu mengedit video 4K berkualiti tinggi atau video 360 darjah, anda memerlukan peranti Mac kelas atas. Selain Motion dan Compressor, Final Cut Pro juga dapat digunakan dengan banyak aplikasi plug-in yang berguna untuk mencapai fungsi yang berbeza. Sekiranya anda memerlukan bahan lain, anda juga boleh mencuba memuat turunnya dari laman web bahan lain.
Terdapat juga banyak alat berguna di Internet yang dapat membantu anda mengedit dan memuat naik sari kata dengan cepat, tetapi yang paling penting untuk berjaya di YouTube adalah menggunakan algoritma YouTube untuk memberi anda lebih banyak lalu lintas.

Seiring dengan perkembangan zaman, filem ini menjadi media komunikasi yang sangat penting. Sama ada pengiklan, penggiat media diri atau kursus dalam talian, mereka mula berkongsi video dalam talian untuk mendapatkan lebih banyak pendedahan dan menyampaikan maklumat penting. Oleh itu, penyuntingan filem telah menjadi kemahiran yang semakin diperlukan oleh industri. Untuk penyunting yang berkelayakan, selain penyuntingan, dia juga harus tahu bagaimana menangani nada pencahayaan, suara, kesan khas, dan beberapa kemahiran menembak filem. Apabila anda mempunyai kemahiran menyunting ini, anda bukan sahaja dapat menghasilkan karya filem dan televisyen berkualiti tinggi, tetapi anda juga dapat menjana wang dengan menerima kes dan menyediakan perkhidmatan penyuntingan untuk orang lain yang memerlukan!

Malah fail yang sangat besar dapat dikurangkan menjadi 1/8 yang asli dengan menggunakan salinan proksi pada Final Cut Pro. Dengan prestasi mesin Metal, anda dapat mengedit dengan lancar sama ada anda menggunakan Mac Pro atau Macbook Pro. Final Cut Pro menyokong penyuntingan Multicam, yang dapat menyegerakkan secara automatik hingga 64 sudut yang berbeza. Dalam Angle Viewer, anda juga dapat melihat 16 tangkapan pada masa yang sama, dan anda juga dapat membuat video 360 darjah. Alat pembetulan warna Final Cut Pro juga sangat profesional. Mereka dibahagikan kepada tiga jenis: roda warna, keluk warna dan tepu. Memadankan dengan formula LUT dapat menjadikan gambar anda kelihatan lebih bergerak!

DeKursus akan menunjukkan Apple Final Cut Pro

Perisian penyuntingan video Apple Final Cut Pro direka oleh pengasas Premiere Randy Ubillos. Ia menggunakan sepenuhnya inti pemprosesan “Velocity Engine” dalam pemproses PowerPC G4 dan menyediakan fungsi baru. Contohnya, ia boleh menjadi masa nyata tanpa memasang Kad PCI. Pratonton peralihan dan penyuntingan kesan video, penggubalan dan kesan khas, Matrox baru-baru ini mengumumkan bahawa ia akan menambah pecutan perkakasan masa nyata ke Final Cut Pro. Reka bentuk antara muka perisian sangat mesra, butang diposisikan dengan benar, dan memiliki nuansa 3D yang indah. Ia mempunyai tetingkap projek standard dan tetingkap dwi-monitor ukuran berubah-ubah. Ia menggunakan fungsi penyuntingan tiga titik yang terdapat dalam sistem Avid dan dijalankan dalam menu pilihan. Setelah semua pratetap DV, rakaman video cukup sejuk, dan perisian dapat digunakan untuk mengendalikan kamera, yang dapat dikumpulkan secara berkumpulan. Garis masa mudah dan senang dilayari. Pereka program memilih mod penyuntingan bersebelahan. Klip diletakkan dari hujung ke hujung. Beralih (seperti memudar masuk dan keluar atau mengelap) ditentukan dengan mengklik dua kali pada titik penyuntingan, dan menggunakan pemegang kawalan untuk mengawal kesan Panjang serta masuk dan keluar. Palet kesan khas mempunyai banyak suis. Walaupun kebanyakannya adalah sukan terbang bergaya dan mod tatal halaman, suis ini dapat disesuaikan, yang menjadikan Final Cut Pro lebih unggul daripada pakej perisian lain yang hanya memberikan beberapa kesan khas yang biasa.

Ada banyak item dalam Final Cut Pro yang dapat ditentukan oleh parameter tertentu, sehingga penyesuaian yang sangat baik dapat dicapai. Final Cut Pro menyokong standard DV dan semua format QuickTime. Semua format media yang disokong oleh QuickTime dapat digunakan di Final Cut Pro, sehingga Anda dapat memanfaatkan sepenuhnya berbagai format file video yang dihasilkan sebelumnya, termasuk file animasi Flash yang tidak terhitung jumlahnya.
Ringkasnya, ini adalah pakej perisian yang sangat baik, ia menyediakan fungsi penyuntingan yang lebih baik, dengan ciri komposisi seperti pakej komposisi mewah Adobe After Effects.

Apple Final Cut Pro membolehkan anda menikmati kualiti tinggi yang dibawa oleh HD dan kemudahan yang dibawa oleh DV pada masa yang sama. Anda boleh mendapatkan DVCPRO HD melalui antara muka FireWire, menggunakan filem asli kamera untuk penyuntingan, dan mengeluarkan melalui antara muka FireWire, dan dalam proses ini, tidak akan ada kehilangan kualiti. Sekarang, RT Extreme adalah HD dan dapat memaparkan banyak aliran HD, kesan khas, penapis dan peralihan dalam masa nyata di Paparan Pawagam Apple.

Final Cut Pro HD adalah perisian aplikasi berprestasi tinggi berprestasi tinggi yang memberikan skalabilitas yang sangat baik, alat penyuntingan yang tepat dan aliran kerja yang lancar. Kini Final Cut Pro HD tidak hanya dapat memperoleh HD-SDI melalui kad PCI, tetapi juga mendukung format dan output DVCPRO HD melalui antara muka FireWire, dan juga dapat mengedit kebanyakan format input.

Kursus Apple Final Cut Pro Terbaik di Malaysia

Kami akan mencadangkan definisi baru Apple Final Cut Pro: 'Susunan, organisasi, dan manipulasi kandungan, citra, dan elemen grafik menjadi format menarik untuk media digital dan cetak. Komunikasi yang jelas mengenai nilai, faedah, dan alasan untuk mempercayai produk, perkhidmatan, atau teknologi jenama. 'Apple Final Cut Pro adalah pengembangan komunikasi visual yang sesuai dengan audiens sasaran tertentu dengan objektif untuk mewujudkan kesadaran, membentuk persepsi, meningkatkan pangsa pasar, dan meningkatkan jenama.

Peserta dari Kursus Latihan Apple Final Cut Pro

Cik Hanim Dekursus

Cik Hanim

Marketing Manager

“Saya berpuas hati dengan latihan dan latihan fakulti. Ia adalah kursus yang dirancang dengan baik dengan orientasi praktikal”

DeKursus Ella

Ella

Designer

“Pengalaman keseluruhan sangat baik. Garis panduan yang diberikan oleh pelatih sangat bagus. Sekiranya anda ingin mengoptimumkan kemahiran Kejuruteraan anda, itu adalah cadangan peribadi saya untuk bergabung dengan DeKursus”

Azlina DeKursus

Azlina

Senior Teacher

Ini adalah salah satu pengalaman pembelajaran terbaik yang saya perolehi, di DeKursus Academy, dari kaunseling hingga penempatan. Kaunseling: DeKursus mempunyai kaunselor dengan pengetahuan industri yang sesuai, yang membantu mengenal pasti keperluan pelajar.

Ishah DeKursus

Ishah

Video Planner

“DeKursus Academy hanya institusi yang memberikan penempatan maksimum daripada yang lain dalam aliran yang sangat bermanfaat seperti penyelidikan dan pembangunan . Ia juga mempunyai kakitangan yang berpengalaman untuk mengajar seorang di mana anda boleh mendapatkan banyak perkara yang perlu dikaji dan diusahakan. “

Zee DeKursus

Zee

Youtuber

Saya sangat berterima kasih kepada DeKursus Academy kerana menyediakan program latihan Internship yang membantu saya mempelai dan mempersiapkan diri untuk menghadapi cabaran dalam industri. Fakulti dan kakitangan semuanya berdedikasi untuk kejayaan dan inovasi pelajar.

kursus latihan Dekursus

Cik Aida

HR Admin - Aerospace Subang

Saya berpuas hati dengan latihan yang diberikan oleh DeKursus. Semasa latihan, fakulti dapat menghilangkan keraguan saya mengenai proses reka bentuk yang diikuti dalam industri dan memberikan contoh kehidupan sebenar “

Silibus Kursus Apple Final Cut Pro

Kelas Apple Final Cut Pro – Pengenalan: Topik Kursus

Pelajaran 1: Menyusun media dan pengurusan media anda di Final Cut Pro
Working with Metadata: Using metadata that is part of imported (source) content
Using auto-analysis and adding metadata
Using metadata views and creating new metadata views
Working with and editing existing metadata views
Using and organizing Keywords
Applying markers
Using filters to locate clips
Creating Smart Collections
Batch renaming
Relinking clips
Using Libraries: closing and duplicating Final Cut Pro libraries; sharing and moving libraries; moving clips between libraries
Using Projects: working with project snapshots and backups
Managing disk space and removal of render files
Managing proxy media
Adjusting storage locations
Using optimized media.

Pelajaran 2: Teknik penyuntingan Final Cut Pro yang maju
Understanding an editing strategy for Final Cut projects
Changing edits
Combining edits
Understanding storylines and secondary storylines
Using trim to playhead
Using trim to selection
Working with compound clips
Applying titles to connected clips
Back timing edits

Pelajaran 3: Memahami Penyuntingan Audio dalam Final Cut Pro
Audio levels and mastering
Using audio meters
Understanding waveforms
Applying timeline volume adjustments
Adjusting volume in specific areas
Using volume adjustments within the Audio Inspector
Adjusting Volume from the Modify Menu or Keyboard
Applying fades and crossfades
Using audio channels
Panning, stereo and surround pans, pan effects, and using panning in the timeline
Using pan presets
Working with Audio channels
Synchronizing audio and video
Resetting all volume edits

Pelajaran 4: Menerapkan Kesan Audio menggunakan Final Cut Pro
Equalizing audio in Final Cut Pro
Equalization Filters
Disabling clip effects
Sharing effects between clips
Leveling effects
Creating reverb, space, time, and echo
Using distortion presets
Manipulating voice and pitch using effects
Maintaining voice pitch with retiming

Pelajaran 5: Penyuntingan Berbilang Kamera (Multicam) di Final Cut Pro
Multicamera editing essentials
Creating multicam clips
Viewing and editing multicam clips
Cutting between camera angles
Using channel selection
Trimming when working with multicam clips
Changing clip sequences
Adjusting synchronization between clips
Adding or removing clips

Pelajaran 6: Mengetik, Menyamar dan Menggubah di Final Cut Pro
Working with keying and masking effects
Automatic keying
Using manual sampling
Applying a garbage mask
Advanced keying capabilities
Understanding and applying blend modes
Compositing graphics
Importing Photoshop Images and working with Photoshop layers

Pelajaran 7: Menggunakan Pembetulan Warna, Pewarnaan Warna, dan Pemilihan Warna di Final Cut Pro
Understanding color correction, grading, and timing
Understanding color correction capabilities
Working with video scopes
Using the color board
Using color controls
Removing color casts
Applying color controls globally
Modifying contrast
Adjusting saturation
Working with color masks
Targeting corrections to specific regions
Creating color vignettes
Using shapes and masks together
Masking skin tones to make color adjustments
Masking specific regions such as grass, sky, and water to apply restricted color edits

Pelajaran 8: Membuat animasi menggunakan keyframing menggunakan Final Cut Pro
Using keyframes
Keyframing in the Viewer and the Inspector
Adjusting keyframe position
Creating travel mattes
Creating and applying custom text
Animating split screens

Pelajaran 9: Eksport dan Perkongsian Lanjutan dari Final Cut Pro
Exporting projects and media from Final Cut Pro
Using Final Cut Pro with Apple Compressor: sharing files with Compressor
Understanding Apple Compressor batches, jobs and Settings
Destinations and actions
Understanding automatic settings and custom settings
Working with encoder and frame settings
Creating droplets

Event DeKursus

04
Oct, 2022
Kursus Suntingan Video Editing
Kursus Suntingan Video Editing
Atas Talian - 9:00 am
06
Sep, 2022
Kursus Suntingan Video Editing
Kursus Suntingan Video Editing
Atas Talian - 9:00 am
09
Aug, 2022
Kursus Suntingan Video Editing
Kursus Suntingan Video Editing
Atas Talian - 9:00 am
05
Jul, 2022
Kursus Suntingan Video Editing
Kursus Suntingan Video Editing
Atas Talian - 9:00 am
14
Jun, 2022
Kursus Suntingan Video Editing
Kursus Suntingan Video Editing
Atas Talian - 9:00 am

Hubungi DeKursus