Kursus Adobe Photoshop

Adobe Photoshop

7855
Peserta
60
Coaches
16
Tahun Pengalaman
98
Kursus Latihan

HRDF / MOF ePerolehan / Individu / Korporat – Kursus Adobe Photoshop

DeKursus – Double Effect Sdn Bhd

Kursus Adobe Photoshop Page Menu

Apa itu Adobe Photoshop?

Adobe Photoshop adalah aplikasi perangkat lunak untuk penyuntingan gambar dan pengubahsuaian foto, yang dapat digunakan pada komputer Windows atau MacOS. Photoshop membolehkan pengguna membuat, meningkatkan, atau mengedit gambar, karya seni, dan ilustrasi. Gunakan Adobe Photoshop untuk mengubah latar belakang, mensimulasikan lukisan kehidupan sebenar atau membuat pemandangan alam semesta yang lain. Ini adalah alat perisian yang paling banyak digunakan untuk penyuntingan foto, pemprosesan gambar dan penyesuaian semula pelbagai format fail gambar dan video. Alat di Photoshop dapat mengedit gambar individu dan juga kumpulan foto yang banyak.

Mengapa Ambil Kursus Rekaan Grafik?

Terdapat pelbagai cara untuk mempelajari Adobe Photoshop. Kaedah yang popular termasuk mengikuti kursus Photoshop tatap muka, kursus Photoshop dalam talian masa nyata, dan belajar melalui tutorial Photoshop dalam talian dan buku Photoshop. Kursus ini dirancang untuk membantu pelajar mendapat manfaat daripada aktiviti pembelajaran berkumpulan dan bimbingan satu-satu. Pembelajaran di bilik darjah juga mempunyai kelebihan untuk membantu pelajar mengatasi cabaran atau rintangan melalui pengajaran instruktif. Peluang belajar ini sangat berguna apabila ciri atau alat baru dilepaskan.

Latihan Adobe Photoshop dengan tenaga pengajar dalam talian adalah penyelesaian yang sesuai untuk pelajar yang jadualnya terlalu sibuk untuk pergi ke kelas. Kursus dalam talian menyediakan kaedah pembelajaran praktikal yang sangat bermanfaat bagi pemula. Mereka dapat membantu pengguna kali pertama melayari semua ciri dan alat Adobe Photoshop. Dari belajar bagaimana membuat jalan untuk memahami format fail yang akan dipilih, pensyarah dalam talian dapat membantu pemula dengan cepat menjadi ahli Photoshop.

Kursus Adobe Photoshop Untuk Korporat - Peribadi - Kerajaan MOF ePerolehan - HRDF

Kerja Apa yang Menggunakan Penyuntingan Adobe Photoshop?

Pernahkah anda mendengar seseorang mengatakan “Ia pasti diproses oleh Photoshop”? Sekiranya anda seorang pereka, jurugambar, pengarah seni, atau peranan industri lain dalam industri kreatif, anda akan mengetahui bahawa adalah perkara biasa untuk mendengarnya. Walau bagaimanapun, jika anda tidak bekerja di industri ini tetapi berminat untuk kerjaya dalam seni visual, maka anda mungkin harus mengetahui Photoshop.

Adobe Photoshop adalah alat penting untuk pereka, pembangun web, seniman grafik, jurugambar, dan profesional kreatif. Ia digunakan secara meluas untuk penyuntingan gambar, retouching, membuat sintesis gambar, model laman web dan menambahkan kesan. Anda boleh mengedit gambar digital atau imbasan untuk penggunaan dalam talian atau cetak. Susun atur laman web boleh dibuat di Photoshop; reka bentuknya dapat diselesaikan sebelum pembangun memasuki fasa pengekodan. Grafik bebas boleh dibuat dan dieksport untuk digunakan dalam program lain.

Photoshop adalah perisian penyuntingan foto dan pembuatan grafik yang dikembangkan oleh Adobe. Photoshop menyediakan pelbagai fungsi penyuntingan gambar dan kemampuan untuk membuat grafik yang kompleks. Photoshop telah menjadi standard industri untuk banyak kreatif kerana serba boleh dan biasanya merupakan salah satu program pertama yang dipelajari oleh banyak orang.

Perniagaan kecil mungkin sukar untuk mengembangkan jenama yang konsisten tanpa alat reka bentuk yang boleh mereka percayai. Adobe Photoshop dapat membantu anda membuat jenama di banyak platform yang berbeza, sehingga khalayak anda dapat mengenal pasti jenama ini dengan mudah dan jelas, sehingga memudahkan mereka memilih untuk membeli dari anda.

Membuat gambar produk berkualiti tinggi mungkin menjadi perbezaan antara menarik pelanggan membeli produk anda atau pengunjung memilih untuk membeli produk dari pesaing anda. Untuk pembeli dalam talian, foto produk adalah yang paling dekat dengan produk sebenar anda. Dengan menggunakan Photoshop untuk menjadikan gambar menjadi popular, anda dapat membina kepercayaan pada jenama anda dan membuat pengunjung laman web anda bersedia membeli dari anda dan bukannya jenama lain.

Bahan pemasaran yang hebat tidak lebih baik daripada melihat bahan pemasaran jenama yang sangat baik di media sosial, pemasaran e-mel, PPC, dan saluran pemasaran lain yang mempromosikan bukti sosial. Dengan Photoshop, anda tidak perlu menyewa pekerja bebas untuk membuat aset untuk kempen pemasaran baru anda. Anda boleh membuatnya sendiri dengan menggunakan sebilangan besar tutorial Photoshop yang sesuai untuk pemula.

Semasa anda menjalankan perniagaan kecil, anda mungkin tidak mempunyai pereka web atau pembangun dalam pasukan anda. Sekiranya anda memilih untuk bekerja dengan agensi reka bentuk web, anda memerlukan kaedah komunikasi kreatif untuk menunjukkan keperluan anda kepada mereka.

Program Sijil untuk Penyuntingan Rekaan Grafik- ACA EXAM -Adobe Certified Associate

Kursus sijil ini menggabungkan teknik penyuntingan foto, perisian standard industri, dan kursus pengembangan portfolio untuk mempersiapkan anda untuk kerjaya anda. DeKursus menawarkan pelbagai kursus sijil untuk profesional video yang bercita-cita tinggi.

Sijil penyuntingan foto akan mempersiapkan anda untuk menerima idea dan mengubahnya menjadi video yang lengkap dan profesional. Kursus ini akan membimbing anda melalui penyuntingan gambar dan grafik, pengimejan asas dan reka bentuk dan pengeluaran grafik. Anda akan belajar menggunakan Adobe Photoshop.

Buat grafik seperti model T-shirt, edit dan tingkatkan fotografi produk, atau buat iklan seperti iklan sepanduk dan grafik penjualan. Kemahiran asas untuk penyunting foto. Beberapa pencipta juga mendapati bahawa belajar bagaimana merancang laman web, mengedit video dan membuat karya seni 3D di Photoshop. . Sijil Grafik Gerak Mulia Desktop mempersiapkan pelajar untuk membuat gambar dan grafik gerak berkualiti tinggi di Photoshop, dan mula mengedit gambar di Photoshop.

Profesional yang bekerja dengan gambar mendapat banyak pengetahuan mengenai grafik pergerakan. Sijil penyuntingan gambar dan grafik kami akan membantu anda menjadi mahir dalam kedua-duanya. Program ini merangkumi semua topik yang diajar dalam sijil penyuntingan video dan sijil grafik gerakan.

Adobe Photoshop adalah perisian pengimejan dan reka bentuk grafik terbaik di dunia. Ia adalah teras hampir semua projek kreatif, dari penyuntingan foto dan penggabungan hingga lukisan digital, animasi dan reka bentuk grafik. Pencipta dari semua lapisan masyarakat bergantung pada Adobe Photoshop untuk mengatasi kandungan yang ditangkap oleh kamera. Alat yang sangat baik membolehkan anda mengedit bahan dengan sempurna dan berkongsi cerita dengan dunia.

Adobe telah bekerjasama dengan pakar industri, pendidik, dan pakar reka bentuk ujian untuk menentukan kemahiran dalam aplikasi Creative Cloud dan mengenal pasti kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk memulakan kerjaya di media digital.

Ujian berasaskan prestasi selama 50 minit mencerminkan penyelidikan luas mengenai bagaimana profesional menggunakan perisian Adobe dan mendekati projek kreatif. Melalui tugas dalam aplikasi, senario realistik, dan pertanyaan interaktif, calon menunjukkan keakraban mereka dengan ciri dan keupayaan produk teras, serta prinsip asas pengurusan dan reka bentuk projek.

Peperiksaan dikaji dengan teliti untuk integriti dan dijalankan di Pusat Ujian Sah Certiport. Calon yang berjaya biasanya mempunyai 150 jam pengajaran dan pengalaman langsung.

Ujian langsung dalam aplikasi yang canggih tersedia untuk keluaran Adobe Photoshop 2018 dan 2019. Ujian pertama yang sesuai dengan CC 2020 untuk Photoshop dijadualkan pada bulan Julai 2020. Kaji versi dan bahasa yang ada.

Kursus Adobe Photoshop Terbaik di Malaysia

Kami akan mencadangkan definisi baru Kursus Adobe Photoshop: 'Susunan, organisasi, dan manipulasi kandungan, citra, dan elemen grafik menjadi format menarik untuk media digital dan cetak. Komunikasi yang jelas mengenai nilai, faedah, dan alasan untuk mempercayai produk, perkhidmatan, atau teknologi jenama. 'Kursus Adobe Photoshop adalah pengembangan komunikasi visual yang sesuai dengan audiens sasaran tertentu dengan objektif untuk mewujudkan kesadaran, membentuk persepsi, meningkatkan pangsa pasar, dan meningkatkan jenama.

Peserta dari Kusus Latihan Adobe Photoshop

Cik Hanim Dekursus

Cik Hanim

Marketing Manager

“Saya berpuas hati dengan latihan dan latihan fakulti. Ia adalah kursus yang dirancang dengan baik dengan orientasi praktikal”

DeKursus Ella

Ella

Designer

“Pengalaman keseluruhan sangat baik. Garis panduan yang diberikan oleh pelatih sangat bagus. Sekiranya anda ingin mengoptimumkan kemahiran Kejuruteraan anda, itu adalah cadangan peribadi saya untuk bergabung dengan DeKursus”

Azlina DeKursus

Azlina

Senior Teacher

Ini adalah salah satu pengalaman pembelajaran terbaik yang saya perolehi, di DeKursus Academy, dari kaunseling hingga penempatan. Kaunseling: DeKursus mempunyai kaunselor dengan pengetahuan industri yang sesuai, yang membantu mengenal pasti keperluan pelajar.

Ishah DeKursus

Ishah

Video Planner

“DeKursus Academy hanya institusi yang memberikan penempatan maksimum daripada yang lain dalam aliran yang sangat bermanfaat seperti penyelidikan dan pembangunan . Ia juga mempunyai kakitangan yang berpengalaman untuk mengajar seorang di mana anda boleh mendapatkan banyak perkara yang perlu dikaji dan diusahakan. “

Zee DeKursus

Zee

Youtuber

Saya sangat berterima kasih kepada DeKursus Academy kerana menyediakan program latihan Internship yang membantu saya mempelai dan mempersiapkan diri untuk menghadapi cabaran dalam industri. Fakulti dan kakitangan semuanya berdedikasi untuk kejayaan dan inovasi pelajar.

kursus latihan Dekursus

Cik Aida

HR Admin - Aerospace Subang

Saya berpuas hati dengan latihan yang diberikan oleh DeKursus. Semasa latihan, fakulti dapat menghilangkan keraguan saya mengenai proses reka bentuk yang diikuti dalam industri dan memberikan contoh kehidupan sebenar “

Silibus Kursus Adobe Photoshop

Kelas Photoshop – Pengenalan: Topik Kursus

Modul 1: Melayari Photoshop dan Mengenal Ruang Kerja
Workspace, Tools, and Panels
Understanding Bridge
Discovering the Tools panel
Accessing tools and their options
Using panels
Customizing your panels
Hidden tools
Navigating the image area
Using the Zoom features
Maximizing productivity with screen modes

Modul 2: Menyusun dan Mengurus fail Photoshop menggunakan Adobe Bridge
Navigating files using Bridge
Using folders in Adobe Bridge
Making a Favorite to easily access Photoshop files and locations
Creating and locating metadata
Opening a file from Adobe Bridge
Searching for files using Adobe Bridge
Saving a Collection
Automation tools in Adobe Bridge

Modul 3: Membuat dan Menggunakan Pilihan di Photoshop
The importance of good selections
Using the Marquee tools
Changing selections into layers
Working with the Magic Wand tool
Using Photoshop’s Lasso tool
Adding to and subtracting from selections
Saving selections
Feathering selections
Using the Quick Selection tool
Making difficult selections in Photoshop using Refine Edge
Using Quick Mask
Copying and pasting selections
Using Photoshop’s Pen tool for selections
Converting a Photoshop path to a selection

Modul 4: Mengecat dan Menyentuh semula di Photoshop
Setting-up Photoshop’s color settings
Color primer: understanding color
Understanding color gamut.
The RGB color model
The CMYK color model
Editing color settings
Selecting colors in Photoshop
Starting to paint color corrections
Using the Color panel
Using Photoshop’s Brush tool
Changing opacity
Using the Brush Presets
Using the Airbrush feature
Applying color to an image
Changing Photoshop’s blending modes.
The Eyedropper tool
Retouching images
Using the Clone Stamp tool
Repairing fold lines
Using the History panel
Working with the Spot Healing Brush
Fixing images with Photoshop’s Healing Brush
Using the Patch tool
Using the Clone Source panel
Cloning from another source

Modul 5: Memperbaiki Warna dengan Photoshop
Choosing Photoshop color settings
Photoshop Color Modes: working in RGB when color correcting
Reading a Photoshop histogram
Making Curve adjustments
Benefits of defining a highlight and shadow.
Locating the White and Black Point
Entering the white and black point values
Adjusting midtones in an image
Setting the neutral
Sharpening images in Photoshop
Taking care of red eye
Using the Camera Raw plug-in
Using Camera Raw controls
Saving and reopening a DNG file

Modul 6: Menggunakan Alat Mengetahui Kandungan di Photoshop
Adding image area: expanding an image using Photoshop
Viewing the on-screen ruler
Converting the Background into a layer
Scaling the background
Using Photoshop’s Content-Aware Fill
Content-Aware Moves in Photoshop
Content–Aware retouching in Photoshop

Modul 7: Pengenalan Lapisan Photoshop
Discovering Photoshop layers
Selecting layers
Moving layers
Changing the visibility of a layer
Using masks in a layer
Preserve transparency in a Photoshop image
Creating a composition: merging images together in Photoshop
Moving images in from other documents
Creating a layer mask.
Editing the layer mask
Cloning Photoshop layers
Aligning and distributing layers
Applying filters to layers
Creating a type layer
Applying a layer style
Creating a clipping mask
Filtering Photoshop layers

Modul 8: Kecekapan Ruang Kerja Photoshop dan Konsep Utama
Efficiently navigating the Photoshop workspace
Managing panels and tools
Navigational shortcuts
Setting-up and saving workspaces

Modul 9: Mengambil Lapisan Photoshop ke Tahap Seterusnya
Using keyboard shortcuts when working with layers
Using masks in a layer
Preserving transparencies
Creating advanced compositions with layers
Using and editing layer masks
Cloning layers
Aligning and distributing layers
Applying effects to layers

Modul 10: Menggunakan Alat Kandungan-Mengetahui untuk Photoshop Retouching
Preparing to use Content Aware Tools by adding image area
Using on-screen rulers with content aware tools
Converting the Background into a layer
Scaling background layers
Using Content-Aware Fill to expand or change images
Content-Aware Move
Working with Content–Aware retouching in Photoshop

Modul 11: Mengeluarkan Latar Belakang untuk Membuat Komposisi Berlapis
Understanding document settings
Viewing an image’s size and resolution
Combining the images
Using Duplicate to move a layer
Dragging and dropping to copy one image to another
Transforming and editing combined images
Changing the size of a layer
Removing a background
Creating a vector mask
Starting your pen path
Using the Quick Selection tool
Refining a selection
Using layer styles
Grouping layers

Hubungi DeKursus