Kursus DAVINCI RESOLVE

DaVinci Resolve Sunting Video Editing

6099
Peserta
56
Coaches
16
Tahun Pengalaman
98
Kursus Latihan

HRDF / MOF ePerolehan / Individu / Korporat – Kursus DaVinci Resolve

DeKursus – Double Effect Sdn Bhd

Apa itu DaVinci Resolve?

DaVinci Resolve adalah satu-satunya alat perisian di dunia yang menggabungkan pengeditan, pembetulan warna, kesan visual, grafik gerakan dan pasca pengeluaran audio! Antaramuka yang elegan dan moden mudah dipelajari, cukup mudah untuk pengguna baru, tetapi hebat untuk profesional. DaVinci Resolve menjadikan kerja anda lebih pantas dan berkualiti kerana anda tidak perlu mempelajari banyak aplikasi atau menukar perisian untuk tugas yang berbeza. Ini bermakna anda boleh menggunakan gambar berkualiti asli kamera sepanjang proses tersebut. Ia seperti mempunyai studio pasca pengeluaran anda sendiri dalam satu aplikasi! Yang paling penting, dengan mempelajari DaVinci Resolve, anda akan belajar bagaimana menggunakan alat yang sama seperti profesional Hollywood!

Mengapa Ambil Kursus DaVinci Resolve?

Kursus DaVinci Resolve sesuai untuk pemula. Anda tidak memerlukan pengetahuan sebelumnya mengenai DaVinci Resolve atau pengalaman penyuntingan video. Anda secara langsung akan mula membuat video pertama anda dan menambah muzik, grafik, teks dan beberapa peralihan. Tidak ada masa yang terbuang untuk konsep yang tidak perlu. Anda akan mendapat DaVinci Resolve dan berjalan dalam masa kurang dari setengah jam.

Kami akan mengajar anda semua yang anda perlukan mengenai penyuntingan video, kesan visual, grafik gerakan, pembetulan warna dan penilaian, dan penyuntingan audio untuk membuat video yang kelihatan profesional. Kami akan membuat video bersama dari awal hingga akhir, langkah demi langkah. Anda akan bermula dari cara mengimport klip video hingga ke pembetulan dan penilaian warna. Saya tahu anda mahu berlatih, bermain dengan rakaman video, menggabungkan video pendek dan video panjang. Anda ingin mencipta dan menerapkan kemahiran yang anda pelajari dengan segera. Itulah sebabnya saya menyediakan satu set lengkap dengan lebih daripada 100 klip video bertema sukan / aksi untuk kerja dan latihan anda. Anda juga boleh menggunakan bahan yang sama untuk membuat video asli anda yang indah. Ini terbuka untuk imaginasi anda dan apa yang anda mahu buat.

Kursus DaVinci Resolve Untuk Korporat - Peribadi - Kerajaan MOF ePerolehan - HRDF

Kerja Apa yang Menggunakan Penyuntingan DaVinci Resolve?

DaVinci Resolve adalah alat perisian yang menggabungkan pengeditan, pembetulan warna, kesan visual, grafik gerakan dan pasca pengeluaran audio! Antaramuka yang elegan dan moden mudah dipelajari, cukup mudah untuk pengguna baru, tetapi hebat untuk profesional. DaVinci Resolve dapat beralih antara penyuntingan, warna, kesan, dan audio sesuka hati. Dengan antara muka yang dipermudah dan alat baru yang revolusioner, DaVinci Resolve dapat membantu anda menyelesaikan kerja anda lebih cepat dari sebelumnya. Ini seperti mempunyai studio pasca pengeluaran anda sendiri dalam aplikasi.

DaVinci Resolve berbeza dengan mod yang disebut oleh perisian lain. Ia mempunyai tujuh halaman: Warna, Potong, Penghantaran, Edit, Lampu Sinar (Suara), Fusion dan Media. Halaman-halaman ini juga diwakili oleh butang di bahagian bawah tetingkap program. Halaman media adalah tempat anda mencari dan mengatur media menggunakan pengekodan warna, tong sampah, dan metadata. Seperti Final Cut dan Premiere Pro, DaVinci Resolve menyediakan pemilih lensa, penyuntingan komposit, dan garis waktu bersarang, sehingga garis masa dapat menjadi sangat fleksibel (dan kompleks). Setelah memasuki mod penyuntingan, anda akan melihat antara muka kerja tiga panel yang sudah biasa, sudut kiri atas adalah panel sumber, sudut kanan atas adalah pratonton video, dan keseluruhan panjang di bahagian bawah mempunyai garis masa. Terdapat dua garis masa di halaman Potong: garis masa utama di bahagian bawah menunjukkan pratonton bingkai gambar dan bentuk gelombang audio, sementara garis masa biru murni di bahagian atas digunakan untuk navigasi. Anda dapat melihat bahan sumber dalam lakaran kecil, metadata, jalur atau pandangan senarai, tetapi anda tidak dapat menyesuaikan ukuran lakaran kecil. Butang panel sumber membolehkan anda mengawal kandungan yang dipaparkan di bahagian sumber dengan mudah: kumpulan media, kotak penyegerakan, peralihan, tajuk dan kesan. Kotak carian membolehkan anda mencari apa-apa di panel sumber-di halaman ini dan halaman lain.

DaVinci Resolve membolehkan anda memilih antara playhead yang dikunci atau percuma; untuk yang pertama, anda boleh menyeret klip semasa playhead tetap di tengah. Yang terakhir lebih mirip dengan yang anda lihat di editor lain: dengan playhead percuma, anda boleh menggerakkan playhead dan bukannya media. Seperti Premiere Pro, DaVinci Resolve menyediakan aliran kerja kolaboratif berbilang pengguna, jadi editor, pewarna, dan kakitangan kesan bunyi semuanya dapat bekerja pada garis masa yang sama, atau bahkan pada masa yang sama. Menggunakan media proksi dapat meningkatkan kecekapan, dan perisian disatukan dengan Frame.io, yang merupakan platform penyuntingan video kolaboratif dalam talian yang dapat menyegerakkan projek.

Untuk pemangkasan, DaVinci Resolve akan memilih alat penyuntingan yang sesuai secara automatik berdasarkan kedudukan pengeditan kursor-tatal, tempoh peralihan, meluncur dan meluncur-tetapi anda boleh memilih mod yang diinginkan secara manual.

DeKursus akan menunjukkan kepada anda DaVinci Resolve

Semua projek dimulakan dengan mengimport dan mengatur bahan, dan diakhiri dengan penguasaan dan hasil akhir. DaVinci Resolve mempunyai alat canggih yang direka untuk membolehkan anda mula bekerja dengan cepat dan mengeluarkan fail dengan cepat, jadi anda tidak akan melewatkan tarikh akhir yang ketat. Sokongan formatnya yang luas menjadikannya serasi dengan hampir semua format fail moden dan jenis media di dunia, menjadikannya pusat yang ideal untuk aliran kerja pasca pengeluaran!

DaVinci Resolve membolehkan anda melihat, mengimport dan mengurus media di halaman media. Fail tidak akan dipindahkan, fail tidak perlu “diserap”, dan fail tidak akan disimpan di lokasi khusus. Segala-galanya tetap berada di pemacu anda di mana anda meletakkannya. Cukup seret dan lepaskan ke tong sampah di kolam media projek atau terus ke garis masa. Buat tong bahan bentuk bebas dengan mudah dan susun bahan dengan cara yang anda suka. Anda juga boleh menggunakan Kotak Bahan Pintar untuk menyusun dan memaparkan bahan secara automatik berdasarkan standard metadata. Tong sampah dapat dilihat dalam tampilan daftar yang dapat disesuaikan yang kini berisi penanda, atau sebagai ikon yang menunjukkan petunjuk input / output. Anda sekarang juga boleh membuka beberapa tong sampah di tingkap yang berasingan.

Sediakan klip dengan mudah dengan menandakan dan menambah nota. Muatkan dan tandakan klip dengan cepat di pemapar sumber atau terus ke tong sampah projek. Cukup gosok ikon klip dan tambahkan titik masuk / keluar anda. Hamparan grafik pada ikon menunjukkan bahagian klip yang ditandai! Tanda dan komen kini dapat dilihat dalam paparan senarai dan dilihat sebagai overlay pada monitor sumber. Anda bahkan boleh menyeret segmen penanda tempoh dari tong bahan ke garis masa untuk mengedit bahagian klip tertentu tanpa membuat sub klip.

Sangat mudah untuk menyegerakkan audio dan video! Cukup pilih klip audio dan video dan gunakan arahan penyegerakan. Anda boleh menyegerakkan berdasarkan kod waktu atau bentuk gelombang audio. Yang paling penting, anda tidak perlu membuat media baru! DaVinci Resolve menguruskan semua ini untuk anda, menggabungkan audio, video, dan metadata dalam fail sehingga anda dapat mulai mengedit dengan segera.

Metadata fail diimport secara automatik, dan anda juga dapat memasukkan kata kunci dan tag tersuai anda sendiri. Bahan boleh disusun menjadi tong sampah pintar berdasarkan kata kunci, jenis kamera, atau metadata lain. Anda bahkan boleh menukar nama paparan klip menggunakan metadata pemandangan, gambar, dan gambar. Ini bermakna anda tidak perlu menamakan semula fail media lagi.

Penting untuk membuat sandaran media kamera asal sebelum merakam! DaVinci Resolve mempunyai alat pengklonan yang kuat yang dapat menyalin sedikit demi sedikit dengan memeriksa dan mengesahkan kad media, SSD, dan disket dari kamera. Untuk perlindungan maksimum, anda dapat menyimpan beberapa salinan ke pelbagai tujuan pada masa yang sama.

Kursus DaVinci Resolve Terbaik di Malaysia

Kami akan mencadangkan definisi baru DaVinci Resolve: 'Susunan, organisasi, dan manipulasi kandungan, citra, dan elemen grafik menjadi format menarik untuk media digital dan cetak. Komunikasi yang jelas mengenai nilai, faedah, dan alasan untuk mempercayai produk, perkhidmatan, atau teknologi jenama. 'DaVinci Resolve adalah pengembangan komunikasi visual yang sesuai dengan audiens sasaran tertentu dengan objektif untuk mewujudkan kesadaran, membentuk persepsi, meningkatkan pangsa pasar, dan meningkatkan jenama.

Peserta dari Kursus Latihan DaVinci Resolve

Cik Hanim Dekursus

Cik Hanim

Marketing Manager

“Saya berpuas hati dengan latihan dan latihan fakulti. Ia adalah kursus yang dirancang dengan baik dengan orientasi praktikal”

DeKursus Ella

Ella

Designer

“Pengalaman keseluruhan sangat baik. Garis panduan yang diberikan oleh pelatih sangat bagus. Sekiranya anda ingin mengoptimumkan kemahiran Kejuruteraan anda, itu adalah cadangan peribadi saya untuk bergabung dengan DeKursus”

Azlina DeKursus

Azlina

Senior Teacher

Ini adalah salah satu pengalaman pembelajaran terbaik yang saya perolehi, di DeKursus Academy, dari kaunseling hingga penempatan. Kaunseling: DeKursus mempunyai kaunselor dengan pengetahuan industri yang sesuai, yang membantu mengenal pasti keperluan pelajar.

Ishah DeKursus

Ishah

Video Planner

“DeKursus Academy hanya institusi yang memberikan penempatan maksimum daripada yang lain dalam aliran yang sangat bermanfaat seperti penyelidikan dan pembangunan . Ia juga mempunyai kakitangan yang berpengalaman untuk mengajar seorang di mana anda boleh mendapatkan banyak perkara yang perlu dikaji dan diusahakan. “

Zee DeKursus

Zee

Youtuber

Saya sangat berterima kasih kepada DeKursus Academy kerana menyediakan program latihan Internship yang membantu saya mempelai dan mempersiapkan diri untuk menghadapi cabaran dalam industri. Fakulti dan kakitangan semuanya berdedikasi untuk kejayaan dan inovasi pelajar.

kursus latihan Dekursus

Cik Aida

HR Admin - Aerospace Subang

Saya berpuas hati dengan latihan yang diberikan oleh DeKursus. Semasa latihan, fakulti dapat menghilangkan keraguan saya mengenai proses reka bentuk yang diikuti dalam industri dan memberikan contoh kehidupan sebenar “

Silibus Kursus DaVinci Resolve

Kelas DaVinci Resolve – Pengenalan: Topik Kursus

First understand the workflow in DaVinci Resolve.
Edit quickly and easily in Davinci Resolve’s latest editing page
Everything you need to edit videos efficiently in the editing page.
Dive in and create your first short video-just the beginning.
Discover multiple ways to assemble videos-from inserting to swapping
Edit your clips one frame at a time
It’s fun to retime your clips with the speed graph-slow motion and fast motion
You will master the transition and create your own
Add graphics, lower thirds and headings, we will even create an introduction and ending
Use more advanced Fusion Text
Apply and customize effects from ResolveFX
Achieve perfect color correction-including log material
Learn (in detail) and use advanced tools such as curves, qualifiers, keys.
Start coloring like a colorist (at least a beginner) and make great videos.
You will also learn advanced editing techniques, such as tree point editing, J cut and L cut, etc.

Event DeKursus

04
Oct, 2022
Kursus Suntingan Video Editing
Kursus Suntingan Video Editing
Atas Talian - 9:00 am
06
Sep, 2022
Kursus Suntingan Video Editing
Kursus Suntingan Video Editing
Atas Talian - 9:00 am
09
Aug, 2022
Kursus Suntingan Video Editing
Kursus Suntingan Video Editing
Atas Talian - 9:00 am
05
Jul, 2022
Kursus Suntingan Video Editing
Kursus Suntingan Video Editing
Atas Talian - 9:00 am
14
Jun, 2022
Kursus Suntingan Video Editing
Kursus Suntingan Video Editing
Atas Talian - 9:00 am

Hubungi DeKursus