Kursus Instagram

Anda mungkin pernah mendengar teori yang berbeza tentang sebab Instagram bagus untuk perniagaan. Tetapi bagaimana anda boleh mengetahui dengan pasti bahawa ia boleh membantu perniagaan anda, tanpa mencuba dan berpotensi membuang masa anda? Instagram tidak dinafikan adalah salah satu saluran sosial yang paling penting di sekeliling, dan kami yakin bahawa mana-mana pemasar yang belum menggunakannya akan kehilangan sesuatu yang besar. Sama ada anda mengurus media sosial sebuah syarikat besar, perniagaan kecil atau anda menggunakannya untuk mempromosikan jenama peribadi anda sendiri, memasukkan Instagram ke dalam strategi pemasaran anda adalah satu kemestian! Tidak pasti mengapa Instagram bagus untuk perniagaan? Lihat perkara berikut untuk mengetahui tentang Kursus Instagram.

Kursus Instagram Menu

5698
Peserta
45
Coaches
16
Tahun Pengalaman
98
Kursus Latihan

HRDF / MOF ePerolehan / Individu / Korporat – Kursus Instagram

DeKursus – Double Effect Sdn Bhd

Apa itu Kursus Pemasaran Instagram?

Foto ialah kandungan yang paling menarik di Web, dengan siaran visual menghasilkan penglibatan 650% lebih tinggi daripada siaran teks sahaja. Ini berikutan bahawa Instagram ialah platform yang hebat untuk melibatkan peminat anda dan memastikan mereka kembali untuk mendapatkan lebih banyak lagi. Menggunakan Instagram untuk menguji perkara yang bergema dengan khalayak anda secara visual akan membantu anda mengembangkan penjenamaan anda secara menyeluruh dan anda boleh memasukkan imejan yang anda gunakan di Instagram ke dalam saluran pemasaran anda yang lain, seperti blog dan surat berita e-mel anda.

Anda boleh menjangkau ramai orang melalui pemasaran Instagram
Dengan lebih 700 juta pengguna bulanan di platform, Instagram menawarkan perniagaan khalayak berpotensi besar. Apabila menyiarkan di Instagram, hashteg ialah cara terbaik untuk memaparkan kandungan anda di luar sana dan di hadapan orang yang betul. Pastikan anda menggunakan hashtag yang berkaitan yang sebenarnya dicari oleh khalayak sasaran anda. Anda juga boleh membuat iklan disasarkan untuk menjangkau lebih ramai bakal pelanggan, jika anda bersedia untuk melaburkan sedikit masa dan mengetepikan sedikit belanjawan.

Instagram adalah peluang terbaik untuk melibatkan diri dengan komuniti anda
Instagram sebenarnya mempunyai kadar penglibatan purata tertinggi daripada semua saluran sosial utama, mengalahkan Facebook dan Twitter. Malah, ia juga mempunyai kadar penglibatan jenama yang lebih tinggi, yang menunjukkan penonton di Instagram lebih terbuka kepada kandungan berjenama berbanding platform lain.

Titik permulaan yang baik untuk menjana penglibatan ialah mengikuti orang bercakap tentang jenama atau produk anda dan mengulas pada foto dan video mereka. Anda juga boleh memulakan perbualan menggunakan hashteg anda sendiri dan memberi inspirasi kepada pengikut anda untuk menyertainya. Ingat, melibatkan peminat anda bukan sahaja tentang menerbitkan foto dan video produk anda – anda sebenarnya perlu berhubung dengan mereka! Selain itu, Anda boleh menggunakan bot untuk mengulas dan menyukai siaran lain supaya anda meningkatkan suka dan mengikuti anda sendiri, tetapi terdapat banyak sebab untuk tidak mengautomasikan penglibatan! Penglibatan sebenar ialah metrik yang paling penting untuk difokuskan, kerana penglibatan sebenar diterjemahkan kepada jualan sebenar dan pelanggan setia!

Mengapa Ambil Kursus Pemasaran Instragram?

Instagram adalah lombong emas bagi maklum balas dan cerapan yang berguna!
Sebagai pemasar pintar, anda mungkin sudah memantau perbualan tentang jenama dan produk anda di media sosial. Anda menjejaki sebutan anda di forum, blog, Facebook dan Twitter. Tetapi adakah anda tahu apa yang orang siarkan tentang jenama anda di Instagram?

Sama ada jenama anda ada pada platform atau tidak, orang akan tetap menggunakannya untuk bercakap tentang produk dan perkhidmatan anda seperti yang mereka lakukan di saluran media sosial yang lain. Mereka sudah pun menerbitkan gambar produk yang mereka beli daripada anda, merakam video dan mengulas satu sama lain kandungan tentang jenama anda. Anda tidak boleh (dan tidak sepatutnya!) hanya mengabaikan maklum balas ini. Adalah penting untuk memahami cara pelanggan melihat jenama anda dan juga untuk mengenal pasti penyokong jenama. Instagram ialah lombong emas cerapan berguna kepada pelanggan anda, jadi gunakannya!

Instagram bagus untuk mengawasi pesaing anda
Anda mungkin belum menggunakan Instagram sebagai saluran pemasaran tetapi pesaing anda mungkin sudah melakukannya. Jadi gunakan platform untuk mengikuti aktiviti mereka untuk melihat cara mereka berinteraksi dengan komuniti mereka. Apakah kandungan yang mereka siarkan? Bila? Berapa kerap? Bagaimanakah mereka terlibat dengan peminat mereka? Adakah mereka mempunyai peraduan Instagram berjalan? Dengan menjawab soalan ini, anda akan dapat menemui beberapa amalan terbaik dalam industri anda dan menentukan strategi kreatif anda sendiri.

Instagram ialah saluran yang sempurna untuk menjangkau khalayak yang ramai – lebih 1 bilion pengguna aktif setiap bulan. Secara purata, pengguna menghabiskan 53 minit sehari di Instagram, yang menjadikan platform ini rangkaian sosial kedua paling banyak dikunjungi selepas Facebook.

Instagram memudahkan mengekalkan hubungan anda dengan pelanggan dan prospek. Orang ramai seronok berhubung dengan jenama melalui rangkaian ini – 90% pengguna mengikuti sekurang-kurangnya satu syarikat di Instagram.

Perkara lain yang perlu dipertimbangkan ialah peluang pecutan jualan Instagram. Menurut penyelidikan Facebook pada 2019, 65% orang yang ditinjau melawat tapak web atau aplikasi jenama selepas melihatnya di Instagram. 46% daripada orang yang ditemuduga membeli daripada jenama dalam talian atau luar talian.

Akses kepada khalayak yang luas, yang berinteraksi secara aktif dengan jenama dan ingin membeli daripada mereka, adalah kelebihan teras pemasaran Instagram. Walau bagaimanapun, rangkaian sosial ini mempunyai segelintir faedah lain.

Kursus Pemasaran Instagram Untuk Korporat - Peribadi - Kerajaan MOF ePerolehan - HRDF

Kerja Apa yang Menggunakan Pemasaran Instagram?

Menjadi Profesional Dalam Permintaan Pemasaran Instagram di Malaysia

Instagram meningkatkan jangkauan perniagaan anda dengan membenarkan anda menentukan khalayak sasaran anda dengan tepat. Peluang ini tersedia pada pengurus iklan Instagram berkat pilihan penyasarannya. Dengan mereka, anda boleh menentukan khalayak yang paling sesuai mengikut data demografi, minat, tingkah laku dan banyak lagi.

Lebih baik lagi, pengurus iklan Instagram memberikan anda pilihan penyasaran semula yang mantap. Penyasaran dan penyasaran semula digabungkan membolehkan anda bukan sahaja memacu lebih banyak petunjuk Instagram yang layak tetapi juga mendorong petunjuk daripada saluran lain ke saluran jualan dengan berkesan.

Alat analitis Instagram membolehkan anda mengukur prestasi iklan anda. Anda boleh menjejaki jangkauan, jumlah perbelanjaan kempen, bilangan pembelian, kos setiap pembelian, penukaran dan banyak lagi.

Kesimpulannya, pemasaran Instagram mengukuhkan jenama anda, membawakan anda khalayak yang sanggup membeli dan memastikan mereka terlibat dengan perniagaan anda. Teruskan membaca jika anda ingin mendapatkan nilai maksimum daripada saluran ini. Dalam bahagian seterusnya, kita akan mengetahui cara menyediakan strategi pemasaran Instagram.

Program Kursus Pemasaran Instagram EXAM - STANDARD GLOBAL DI SIJIL PEMASARAN DIGITAL

Instagram ialah platform media sosial perkongsian foto dan video yang sangat popular. Pengguna boleh berkongsi siaran foto atau video; Cerita sementara yang hidup pada profil anda selama 24 jam; Kekili, yang merupakan video pendek maks 15 saat; Video IGTV, malah boleh membeli-belah terus daripada jenama e-dagang melalui aplikasinya.

Instagram dimiliki oleh syarikat induknya Facebook dan mempunyai lebih 1billion pengguna aktif.

Jika anda masih perlu meyakinkan untuk menyertai, lihat 12 sebab mengapa Instagram terus meningkat kepentingannya dan cara syarikat anda boleh mendapat manfaat.

1. Lebih ramai orang menggunakan Instagram.
Menurut Instagram, kehadiran media sosial mereka pada masa ini membawa bersama lebih 1 bilion pengguna aktif. Daripada berjuta-juta orang itu, lebih 500 juta berada di platform setiap hari. Dengan banyak bola mata yang tersedia, tiada had untuk kejayaan yang boleh dicapai oleh perniagaan dengan strategi Instagram yang berdedikasi.

2. Sebarang saiz perniagaan boleh berkembang maju.
Dengan semua pengguna tersebut untuk dipilih, Instagram ialah tempat yang penting untuk perniagaan. Itu berlaku untuk syarikat besar dan terkenal serta kedai ibu dan pop dan usahawan yang lebih kecil.

Sudah tentu, walaupun untuk syarikat yang paling terkenal, kejayaan tidak akan datang dalam sekelip mata, tetapi jika pasukan pemasaran ingin memaparkan organisasi mereka pada peta, Instagram boleh membantu.

Perniagaan boleh meningkatkan kesedaran jenama dan menjangkau khalayak sasaran mereka dengan mengekalkan kehadiran aktif dan mengekalkan rutin sekurang-kurangnya satu siaran setiap hari. Beginilah cara kedua-dua nama isi rumah seperti Coca-Cola dan Adidas, serta sebilangan besar perniagaan kecil, telah menggunakan Instagram dengan berkesan untuk berkembang maju.

Kursus Pemasaran Instagram Terbaik di Malaysia

Pengukuhan jenama Pemasaran Instagram berfungsi dengan baik untuk kesedaran jenama. 83% pengguna mengaku bahawa rangkaian sosial ini membantu mereka menemui produk atau perkhidmatan baharu. Lebih baik lagi, orang ramai menunjukkan lebih kepercayaan pada jenama yang dibentangkan di Instagram. 74% pengguna menganggap jenama dengan akaun Instagram relevan dan 78% menganggapnya sebagai popular. Sebaliknya, jenama yang tidak mempunyai akaun Instagram mungkin akan dielakkan oleh bakal pelanggan. Penglibatan yang lebih baik Rangkaian sosial adalah salah satu saluran terbaik untuk mengekalkan hubungan dengan pelanggan. Ia membolehkan anda mendapatkan maklum balas daripada khalayak anda melalui suka atau komen, melibatkan mereka dengan kandungan yang menawan, memberitahu mereka tentang tawaran istimewa dan banyak lagi. Sebaliknya, Instagram berfungsi untuk penglibatan pelanggan lebih baik daripada platform sosial lain. Biasanya, foto di Instagram mendapat penglibatan 23% lebih daripada siaran di Facebook, walaupun platform yang terakhir mempunyai dua kali ganda pengguna aktif.

Peserta dari Kursus Pemasaran Instagram

Cik Hanim Dekursus

Cik Hanim

Marketing Manager

“Saya berpuas hati dengan latihan dan latihan fakulti. Ia adalah kursus yang dirancang dengan baik dengan orientasi praktikal”

DeKursus Ella

Ella

Designer

“Pengalaman keseluruhan sangat baik. Garis panduan yang diberikan oleh pelatih sangat bagus. Sekiranya anda ingin mengoptimumkan kemahiran Kejuruteraan anda, itu adalah cadangan peribadi saya untuk bergabung dengan DeKursus”

Azlina DeKursus

Azlina

Senior Teacher

Ini adalah salah satu pengalaman pembelajaran terbaik yang saya perolehi, di DeKursus Academy, dari kaunseling hingga penempatan. Kaunseling: DeKursus mempunyai kaunselor dengan pengetahuan industri yang sesuai, yang membantu mengenal pasti keperluan pelajar.

Ishah DeKursus

Ishah

Video Planner

“DeKursus Academy hanya institusi yang memberikan penempatan maksimum daripada yang lain dalam aliran yang sangat bermanfaat seperti penyelidikan dan pembangunan . Ia juga mempunyai kakitangan yang berpengalaman untuk mengajar seorang di mana anda boleh mendapatkan banyak perkara yang perlu dikaji dan diusahakan. “

Zee DeKursus

Zee

Youtuber

Saya sangat berterima kasih kepada DeKursus Academy kerana menyediakan program latihan Internship yang membantu saya mempelai dan mempersiapkan diri untuk menghadapi cabaran dalam industri. Fakulti dan kakitangan semuanya berdedikasi untuk kejayaan dan inovasi pelajar.

kursus latihan Dekursus

Cik Aida

HR Admin - Aerospace Subang

Saya berpuas hati dengan latihan yang diberikan oleh DeKursus. Semasa latihan, fakulti dapat menghilangkan keraguan saya mengenai proses reka bentuk yang diikuti dalam industri dan memberikan contoh kehidupan sebenar “

Previous
Next

Kursus Pemasaran Instagram

Topik Kelas Latihan E-mel yang Diliputi

 

 • The Elements of a Successful Instagram Marketing Strategy

   

 • Creating Remarkable Instagram Content

   

 • How to Get More Instagram Followers

   

 • Setting Up Your Instagram Ads

   

 • Creating Remarkable Instagram Ad Content

   

 • Analyzing Your Instagram Ads

Hubungi DeKursus