Kursus Adobe InDesign

Adobe InDesign

6022
Peserta
56
Coaches
16
Tahun Pengalaman
98
Kursus Latihan

HRDF / MOF ePerolehan / Individu / Korporat – Kursus Adobe InDesign

DeKursus – Double Effect Sdn Bhd

Apa itu Adobe InDesign?

Adobe InDesign adalah program yang digunakan oleh profesional kreatif untuk merancang penerbitan cetak atau elektronik. InDesign menyediakan antara muka yang membolehkan anda dengan mudah membuat templat dan mengembangkan aplikasi dari awal. Secara tradisional, InDesign tidak digunakan untuk membuat grafik atau teks, tetapi untuk memformat keseluruhan penerbitan dengan menghubungkan kandungan dari sumbernya. Ini sangat berguna apabila anda tidak mahu menyesuaikan reka bentuk dokumen tetapi mengubah kandungannya. Oleh itu, InDesign digunakan terutamanya untuk reka bentuk bahan cetak (seperti buletin, majalah, poster, papan iklan, buku, manual, dll.), Tetapi boleh mengeksport fail elektronik untuk hampir semua platform reka bentuk.

Mengapa Ambil Kursus Rekaan Grafik?

Dalam kursus Adobe InDesign ini, anda akan mengetahui lebih lanjut mengenai cara kerjanya dan apakah alat utama InDesign untuk membuat dan menyunting projek, sama ada anda belum pernah memainkan perisian Adobe dan berminat untuk mengedit projek anda, atau anda sudah biasa dengan program ini tidak mahu membuat projek penerbitan sebagai profesional.

Anda akan mula memahami antara muka Adobe InDesign, strukturnya, dan apakah alat dan fungsi utama program ini. Anda akan membuat dokumen dari awal dan mengkonfigurasi ukuran, margin, dan lajurnya untuk mula berfungsi.

Dalam kursus berikut, anda akan memahami kunci pemprosesan teks, apa itu penetapan digital, atribut perenggan dan watak, jadual, dan cara menetapkan gaya yang berbeza untuk mempercepat kerja anda.

Pelajaran seterusnya anda akan memberi tumpuan kepada bagaimana menangani grafik dan gambar. Mula-mula anda akan membuat bentuk dan bingkai bekas yang ringkas, dan kemudian belajar menggunakan gambar yang diimport dari program lain di suite Adobe.

Anda akan mengetahui sepenuhnya potensi alat utama InDesign untuk mengedit aliran kerja. Anda akan mempelajari segala-galanya mengenai penomboran, warna, perpustakaan, fail buku, dan senarai kandungan. Kursus terakhir akan memberi tumpuan kepada mengajar anda mengeksport projek ke output yang berbeza untuk mencetak atau platform digital untuk pilihan seperti HTML dan CSS, PDF.

Kursus Adobe InDesign Untuk Korporat - Peribadi - Kerajaan MOF ePerolehan - HRDF

Kerja Apa yang Menggunakan Penyuntingan Adobe InDesign?

InDesign is the best choice for designing and publishing multi-page documents containing text, vector graphics and images. Use precise grids and guidelines to position page elements and create beautiful layouts. Use professional typesetting functions to consistently format text in pages, chapters, and publications. You can also publish your documents online and share them with one click.

InDesign is used to create flyers, brochures, magazines, newspapers, posters, business cards, postcards, stickers, comics, and many other types of documents or visual communications. InDesign is also the industry standard for publishing design for use by graphics and marketing professionals. It can be used in conjunction with other applications in Adobe Creative Cloud (including Illustrator and Photoshop), or it can be used alone. Images and illustrations are usually not created in InDesign, but are assembled with InDesign using layouts that use text, images, and drawings that are usually built in other programs.

InDesign provides the tools needed to design pages and create visual layouts that can be used in print and digital media. InDesign provides users with a simplified way to create professional pages that can be published and distributed in print or online. InDesign is particularly useful for documents that contain multiple pages, layouts that combine text and images, and documents that contain large amounts of text.

Gunakan InDesign ketika membuat dokumen kaya grafik yang mempunyai susun atur yang sangat direka bentuk yang menggabungkan teks dan grafik. Sangat berguna untuk menggunakan InDesign untuk membuat risalah, brosur, majalah, buletin, dan dokumen lain dengan keperluan susun atur yang kompleks yang melebihi kemampuan alat pemprosesan kata standard.

Belajar InDesign adalah salah satu kemahiran yang diperlukan untuk menjadi pereka grafik. Pereka grafik menggunakan InDesign untuk membuat poster, pelekat bas, papan iklan, brosur, iklan, paparan tetingkap, menu, iklan, dan serangkaian kandungan yang diedarkan secara visual.

Pereka grafik juga bertanggungjawab untuk menyiapkan idea, menyempurnakannya melalui proses penyuntingan, dan menyampaikannya kepada pelanggan dan rakan sekerja. Oleh kerana proses reka bentuk grafik berulang-ulang dan sering bekerjasama, kemahiran InDesign perlu digabungkan dengan kemahiran komunikasi, kerja berpasukan, dan kolaborasi.

Pereka grafik yang menggunakan InDesign lebih daripada sekadar pencerita visual, kerana mereka perlu mencapai tujuan pelanggan yang sering mencari komunikasi, penjenamaan, dan penjualan. Pereka grafik yang berjaya memastikan bahawa visi pelanggan digabungkan dan memenuhi matlamat pelanggan.

Program Sijil untuk Penyuntingan Rekaan Grafik- ACA EXAM -Adobe Certified Associate

Kursus sijil ini menggabungkan teknologi penerbitan berformat, perisian standard industri, dan kursus pengembangan portfolio untuk mempersiapkan anda untuk kerjaya anda. DeKursus menawarkan pelbagai kursus sijil untuk profesional video yang bercita-cita tinggi.

Memformat sijil penyuntingan penerbitan akan mempersiapkan anda untuk menerima idea dan mengubahnya menjadi penerbitan yang lengkap dan profesional. Kursus ini akan membimbing anda melalui penyuntingan majalah dan poster, reka bentuk dan pengeluaran gambar asas dan lukisan. Anda akan belajar menggunakan Adobe InDesign.

Buat risalah, brosur, majalah, surat khabar, poster, kad nama, kad pos, pelekat, komik, dan banyak jenis dokumen atau komunikasi visual yang lain. Kemahiran asas untuk penyunting gambar. Beberapa pencipta juga mendapati bahawa belajar bagaimana memproses teks dan teks dan membuat gaya di InDesign. Sijil Imej Desktop Noble mempersiapkan pelajar untuk membuat gambar dan gambar berkualiti tinggi di InDesign dan memulakan penyuntingan gambar di InDesign.

Profesional yang terlibat dalam pekerjaan gambar mendapat banyak pengetahuan mengenai grafik pergerakan. Sijil penyuntingan gambar dan lukisan kami akan membantu anda menjadi mahir dalam kedua-duanya. Program ini merangkumi semua topik yang diajar dalam sijil penyuntingan video dan sijil grafik gerakan.

Adobe InDesign adalah perisian reka letak dan reka bentuk halaman terkemuka di industri untuk media cetak dan digital. Berjuta-juta artis, pereka, dan syarikat menggunakan InDesign untuk membuat poster, PDF, majalah yang indah dan banyak lagi. Alat yang sangat baik membolehkan anda mengedit bahan dengan sempurna dan berkongsi cerita dengan dunia.

Adobe telah bekerjasama dengan pakar industri, pendidik, dan pakar reka bentuk ujian untuk menentukan kemahiran dalam aplikasi Creative Cloud dan mengenal pasti kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk memulakan kerjaya di media digital.

Ujian berasaskan prestasi selama 50 minit mencerminkan penyelidikan luas mengenai bagaimana profesional menggunakan perisian Adobe dan mendekati projek kreatif. Melalui tugas dalam aplikasi, senario realistik, dan pertanyaan interaktif, calon menunjukkan keakraban mereka dengan ciri dan keupayaan produk teras, serta prinsip asas pengurusan dan reka bentuk projek.

Peperiksaan dikaji dengan teliti untuk integriti dan dijalankan di Pusat Ujian Sah Certiport. Calon yang berjaya biasanya mempunyai 150 jam pengajaran dan pengalaman langsung.

Ujian langsung dalam aplikasi yang canggih tersedia untuk keluaran Adobe InDesign 2018 dan 2019. Ujian pertama yang sesuai dengan CC 2020 untuk InDesign dijadualkan pada bulan Julai 2020. Kaji versi dan bahasa yang ada.

Kursus Adobe InDesign Terbaik di Malaysia

Kami akan mencadangkan definisi baru Adobe InDesign: 'Susunan, organisasi, dan manipulasi kandungan, citra, dan elemen grafik menjadi format menarik untuk media digital dan cetak. Komunikasi yang jelas mengenai nilai, faedah, dan alasan untuk mempercayai produk, perkhidmatan, atau teknologi jenama. 'Adobe InDesign adalah pengembangan komunikasi visual yang sesuai dengan audiens sasaran tertentu dengan objektif untuk mewujudkan kesadaran, membentuk persepsi, meningkatkan pangsa pasar, dan meningkatkan jenama.

Peserta dari Kusus Latihan Adobe InDesign

Cik Hanim Dekursus

Cik Hanim

Marketing Manager

“Saya berpuas hati dengan latihan dan latihan fakulti. Ia adalah kursus yang dirancang dengan baik dengan orientasi praktikal”

DeKursus Ella

Ella

Designer

“Pengalaman keseluruhan sangat baik. Garis panduan yang diberikan oleh pelatih sangat bagus. Sekiranya anda ingin mengoptimumkan kemahiran Kejuruteraan anda, itu adalah cadangan peribadi saya untuk bergabung dengan DeKursus”

Azlina DeKursus

Azlina

Senior Teacher

Ini adalah salah satu pengalaman pembelajaran terbaik yang saya perolehi, di DeKursus Academy, dari kaunseling hingga penempatan. Kaunseling: DeKursus mempunyai kaunselor dengan pengetahuan industri yang sesuai, yang membantu mengenal pasti keperluan pelajar.

Ishah DeKursus

Ishah

Video Planner

“DeKursus Academy hanya institusi yang memberikan penempatan maksimum daripada yang lain dalam aliran yang sangat bermanfaat seperti penyelidikan dan pembangunan . Ia juga mempunyai kakitangan yang berpengalaman untuk mengajar seorang di mana anda boleh mendapatkan banyak perkara yang perlu dikaji dan diusahakan. “

Zee DeKursus

Zee

Youtuber

Saya sangat berterima kasih kepada DeKursus Academy kerana menyediakan program latihan Internship yang membantu saya mempelai dan mempersiapkan diri untuk menghadapi cabaran dalam industri. Fakulti dan kakitangan semuanya berdedikasi untuk kejayaan dan inovasi pelajar.

kursus latihan Dekursus

Cik Aida

HR Admin - Aerospace Subang

Saya berpuas hati dengan latihan yang diberikan oleh DeKursus. Semasa latihan, fakulti dapat menghilangkan keraguan saya mengenai proses reka bentuk yang diikuti dalam industri dan memberikan contoh kehidupan sebenar “

Silibus Kursus Adobe InDesign

Kelas Adobe InDesign – Pengenalan: Topik Kursus

Kemahiran Asas InDesign

InDesign tools
The InDesign workspace
The document window
Using guides
Viewing modes
Working with panels
Managing panels
Saving your workspace
Working with the Control panel
Navigating through a document

Membina Dokumen InDesign dengan Halaman Utama

Planning your document
Creating a custom-sized document
Formatting master pages
Using text variables
Basing master pages on other masters
Overriding master page items
Adding layout pages
Placing formatted text
Adding images and text to master pages
Applying masters to pages

Bekerja dengan Teks dan Jenis dalam InDesign

Creating a text frame
Inputting text
Changing character attributes
Changing paragraph attributes
Finding and changing text
Checking and correcting spelling
Using the Glyphs panel
Creating Glyph sets
Flowing text
Threading text between frames

Bekerja dengan Gaya InDesign

Style types
Defining paragraph styles
Applying paragraph styles
Defining character styles
Applying character styles
Updating styles
Loading styles from another document
Organizing styles into groups
Creating object styles
Applying object styles

Bekerja dengan Grafik di InDesign

How InDesign handles graphics
Locating missing images
The Links panel and Link badge
Creating a graphic frame
Adding graphics
Repositioning graphics
Fitting graphics to frames
Placing multiple graphics
Wrapping text around graphics
Importing layered Photoshop files

Membuat dan Menggunakan Jadual InDesign

Creating a table
Copying and pasting table information
Adding text to tables
Converting tables and text
Importing a table
Editing table options
Using cells
Merging cells
Defining columns and rows
Using graphics in cells

Menggunakan Warna dalam Dokumen InDesign Anda

Applying color to text
Applying color to frames
Creating and saving a new swatch
Applying Live Corner Effects
Applying strokes to text
Creating a tint reduction
Working with gradients
Using the Eyedropper
Updating and editing colors
Using and saving spot colors

Pra-penerbangan, Pencetakan dan pembuatan PDF dari InDesign

Package inventory
Actual vs. effective resolution
Preflight checks
Packaging your document
Package options
Creating a PDF
Adobe PDF Presets
PDF Export Options
Separation preview
Printing a proof

Ciri-ciri Baru Adobe InDesign

About the new features
Content Collector
Linked content
Liquid Layouts
Alternate layouts
PDF forms
Primary text frame
ePub enhancements

Ulasan Kemahiran InDesign Penting

Using the InDesign Pages panel
Changing magnification
Placing and formatting type
Applying paragraph and character styles
Using Find/Change
Applying object styles
Placing and positioning graphics
Applying text wrap
Understanding layers
Applying effects

Mengawal Teks dan Jenis dengan InDesign

Editing text using the Story Editor
Using Track Changes
Drag-and-drop text editing
Adjusting text inset
Vertically aligning text
Viewing and changing the baseline grid
Adding story jumps
Placing text on a path
Importing text from Microsoft Word
Finding and fixing missing fonts
Gaya InDesign Lanjutan
Using nested styles
Redefining styles
Breaking links to styles
Additional style options
Creating a new style group
Using Quick Apply
Selecting all unused styles
Editing export tags
Sorting styles
GREP styles

Ciri-ciri Grafik InDesign Tambahan

Auto fitting
Using Adobe Bridge to import graphics
Placing multiple graphics using Mini Bridge
Applying object styles to images
Using clipping paths and alpha channels
Removing an image background
Using anchored objects
Advanced importing
Importing layered Photoshop files
Importing InDesign layouts as graphics

Hubungi DeKursus