Kursus Adobe Lightroom

Adobe Lightroom - Adobe Photoshop Lightroom

5998
Peserta
58
Coaches
16
Tahun Pengalaman
98
Kursus Latihan

HRDF / MOF ePerolehan / Individu / Korporat – Kursus Adobe Lightroom

DeKursus – Double Effect Sdn Bhd

Apa itu Adobe Lightroom?

Adobe Lightroom tidak diragukan lagi adalah perisian aliran kerja profesional profesional yang terkemuka. Ini menyediakan jurugambar profesional dengan cara yang kuat untuk mengimport, mengatur dan membetulkan semua kandungan yang mereka rakam. Kemas kini Jun 2021 menambah banyak pratetap profesional, peningkatan resolusi super, sokongan Apple Silicon M1, dan paparan perkongsian rangkaian Nikon masa nyata. Kemas kini baru-baru ini termasuk penyesuaian nada tempatan, slaid tekstur dan alat perincian yang disempurnakan, serta penyesuaian antara muka dan percepatan prestasi. Program ini mendapat penarafan lima bintang yang jarang berlaku dan PCMag Editor’s Choice Award.

Walaupun terdapat produk kompetitif yang sangat baik seperti ACDSee Pro, Cyber ​​Link’s PhotoDirector, DxO’s PhotoLab dan Phase One’s Capture One, tidak ada yang dapat digabungkan dengan antara muka aliran kerja lancar, penyusun dan alat penyesuaian Adobe Lightroom. Anda juga dapat menggunakan alat HDR dan alat jahitan panorama, peningkatan prestasi, pengecaman wajah, aplikasi mudah alih dan integrasi awan, serta pencahayaan, warna, geometri, dan pembetulan berdasarkan kontur lensa kelas pertama.

Mengapa Ambil Kursus Adobe Lightroom?

Kursus Adobe Lightroom akan mengajar anda bagaimana menggunakan sepenuhnya potensi program ini. Setelah menamatkan kursus ini, anda akan dapat mengedit foto di Lightroom seperti seorang profesional. Anda akan dapat mengatur Lightroom agar berfungsi dengan sebaik-baiknya, menjimatkan masa kecewa, dan anda akan yakin bahawa anda tidak akan kehilangan gambar.

Anda juga dapat mengubah gambar secara profesional, dan menggunakan petua dan trik Lightroom profesional akan memakan masa lebih sedikit. Anda juga boleh melakukan penentukuran kamera profesional dan pembetulan keseimbangan putih tersuai, yang merupakan pembetulan satu kekunci maju yang sangat kuat. Kami akan merangkumi tetapan dan konfigurasi Lightroom, penyesuaian pendedahan, menambahkan drama melalui kejelasan, pratetap Lightroom utama, menutup plugin Lightroom teratas, mengatur gambar di Lightroom untuk Mudah Alih, mengedit di Lightroom untuk Mudah Alih, mengembalikan perincian dalam bayang-bayang, bagaimana Mengedit untuk melakukan ini, gambar landskap, cara mengemas semula potret, dan sebagainya.

Gunakan Adobe Lightroom untuk menjadikan foto anda kelihatan lebih baik-menyelesaikan masalah asas seperti pendedahan, keseimbangan putih, pemotongan, dan putaran. Gunakan Adobe Lightroom untuk mengambil foto anda ke penyesuaian penyetempatan tahap seterusnya, mempertajam dan menghilangkan kebisingan, kesan, sketsa, dll.

Kami akan melayani anda pada setiap langkah. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai kandungan kursus atau apa sahaja yang berkaitan dengan topik ini, anda boleh menghantar soalan dalam kursus atau menghantar mesej kepada kami secara terus.

Kursus Adobe Lightroom Untuk Korporat - Peribadi - Kerajaan MOF ePerolehan - HRDF

Kerja Apa yang Menggunakan Penyuntingan Adobe Lightroom?

Sebagai penyunting foto, Adobe Lightroom menyertakan subkumpulan fitur Photoshop yang disesuaikan untuk jurugambar kontemporari. Adobe Lightroom merangkumi sebahagian besar alat pemprosesan gambar yang kemungkinan besar anda perlukan. Walau bagaimanapun, Lightroom lebih daripada sekadar penyunting foto atau perisian penyuntingan gambar. Lightroom dapat membantu anda mengimport, mengatur, mengurus, dan mencari gambar. Sebagai gantinya, Lightroom menggabungkan pengurusan foto dan penyuntingan foto menjadi satu alat.

Tidak seperti Adobe Photoshop, Lightroom adalah penyunting foto tanpa kerugian, yang bermaksud anda tidak perlu risau dengan butang “Simpan Sebagai” yang menjengkelkan. Sebenarnya, Lightroom sama sekali tidak mempunyai butang “Simpan”. Semua suntingan disimpan secara automatik dalam katalog Lightroom anda, yang berfungsi sebagai pangkalan data suntingan dan sejarah anda.

Adobe Lightroom adalah penyunting fail mentah, jadi anda tidak memerlukan Adobe Camera Raw. Di samping itu, berkat ciri pengurusan foto Lightroom, anda akan menyusun foto digital anda semasa mengimport. Adobe Lightroom sangat sesuai untuk penyuntingan foto yang paling asas, termasuk (tetapi tidak terhad kepada) pemotongan, keseimbangan putih, pendedahan, penyesuaian histogram, keluk nada, penukaran hitam dan putih, penghapusan bintik, pembetulan mata merah, penggredan, penyesuaian separa, penajaman, pengurangan bunyi, Pembetulan kontur lensa, getaran dan ketepuan. Sekiranya anda berpuas hati dengan Adobe Camera Raw, mengembangkan foto di Lightroom akan kelihatan sangat biasa. Sekiranya anda seorang jurugambar pemula, anda mungkin akan berpuas hati dengan ciri-ciri ini. Lightroom juga lebih mudah digunakan daripada Photoshop, yang memiliki kurva belajar yang lebih curam.

Bercakap mengenai aliran kerja, saya percaya bahawa Lightroom akan merosakkan Photoshop. Dengan Lightroom, anda dapat membuat koleksi, menambah kata kunci, memindahkan banyak gambar atau fail pada cakera keras anda, membuat tayangan slaid, mencetak buku, dan berkongsi foto anda terus ke Facebook dengan mudah.

Sama pentingnya, anda juga dapat menyalin atau menyegerakkan penyuntingan foto ke beberapa foto sekaligus. Sekiranya anda menganggap “operasi” Photoshop itu sederhana … ia tidak lain dibandingkan dengan kemudahan penggunaan Lightroom. Anda juga dapat menggunakan dan membuat pratetap Lightroom untuk menerapkan tetapan umum dalam foto anda. Oleh itu, bagi jurugambar yang mengambil banyak gambar mentah, sama ada perkahwinan, potret atau bayi, Lightroom akan menjimatkan masa.

Adobe Lightroom memang menyediakan antara muka yang lebih sederhana dan bersih, tetapi tidak memiliki beberapa alat yang diharapkan – termasuk kemampuan untuk mencetak dan memasang sokongan. Lightroom menyediakan semua fungsi francais. Sebaliknya, Lightroom lebih sesuai untuk pengguna dan peminat yang ingin mendapatkan segalanya dari awan-kerana program yang lebih baru menghendaki anda memuat naik semua gambar ke penyimpanan awannya sebelum mengedit.

DeKursus akan menunjukkan kepada anda Adobe Lightroom

Adobe Lightroom adalah aplikasi yang kuat dan banyak digunakan yang membolehkan pengguna menggunakan aplikasi terbaik dan dioptimumkan untuk mengedit dan mengatur foto. Aplikasi ini menyediakan pengguna dengan alat dan fungsi yang kuat. Pengguna dapat mengakses semua alat dan kawalan lanjutan dengan satu klik untuk membuat foto kelihatan hebat. Susun semua foto di desktop dengan mudah dan kongsikan dengan pelbagai cara.

Adobe Lightroom mempunyai kawalan penuh dan akses ke foto, yang membolehkan anda mendapatkan hasil dan output yang anda perlukan. Anda boleh melakukan pelbagai tugas penyuntingan, seperti meningkatkan warna, menghilangkan objek yang mengganggu, pembetulan warna, memiringkan lensa, dan pelbagai alat penyuntingan lain yang berguna. Lightroom memberi anda ciri-ciri untuk meningkatkan prestasi sehingga anda dapat bekerja lebih cepat dan lebih fleksibel. Lightromm membolehkan anda mengimport foto, menghasilkan pratonton, dan berpindah dari perpustakaan ke modul pengembangan dalam masa rekod. Sekarang anda boleh menggabungkan beberapa foto kurungan menjadi beberapa foto HDR, dan kemudian menjahitnya menjadi panorama untuk membuat HDR lebih cepat.

Tidak seperti Photoshop, Lightroom adalah perisian penyuntingan yang tidak merosakkan yang dapat memisahkan gambar asal dari sebarang penyuntingan dalam program dan menyimpan gambar yang diedit sebagai fail baru. Walaupun Photoshop merangkumi fungsi untuk mengikis item seperti menambahkan, menghapus atau mengubah gambar peribadi, membuat objek 3D pada teks atau gambar atau mengubah bingkai video peribadi, Lightroom adalah perpustakaan dan perisian pengembangan. Lightroom dapat menyimpan dan mengatur foto yang diimport ke dalam pangkalan data platform. Pada masa ini, serasi dengan TIFF, JPEG, PSD (Photoshop), PNG, CMYK (diedit dalam ruang warna RGB) dan format gambar asli.

Pada mulanya, Adobe Lightroom hanya tersedia untuk sistem operasi desktop. Namun, pada tahun 2017, dengan pelancaran Lightroom Mobile, ia berkembang untuk menyokong sistem operasi mudah alih. Kemudian pada tahun 2017, Adobe melancarkan varian baru Lightroom yang disebut Lightroom CC agar lebih padat dengan perisian mudah alih mereka. Versi Lightroom yang ada dinamakan semula Lightroom Classic CC, dan Lightroom Mobile dinamakan semula Lightroom CC untuk memiliki nama yang sama dengan versi desktop baru ini. Walaupun serupa dalam beberapa aspek, ketiga-tiga varian Lightroom mempunyai perbezaan yang signifikan dalam cara mereka menyimpan gambar dan berinteraksi dengan storan awan, penawaran dan ciri Adobe. Lightroom CC menyimpan semua foto dan fail asli yang dimuat naik di pelayan awan, sementara Lightroom Classic CC menyimpan fail secara tempatan dan mempunyai set fitur yang lebih komprehensif. Platform CC dan Lightroom Mobile juga memungkinkan pengguna membuat, memuat naik, dan mengeksport pratetap Lightroom, yang merupakan salinan kumpulan penyuntingan dalam program gambar.

Kursus Adobe Lightroom Terbaik di Malaysia

Kami akan mencadangkan definisi baru Adobe Lightroom: 'Susunan, organisasi, dan manipulasi kandungan, citra, dan elemen grafik menjadi format menarik untuk media digital dan cetak. Komunikasi yang jelas mengenai nilai, faedah, dan alasan untuk mempercayai produk, perkhidmatan, atau teknologi jenama. 'Adobe Lightroom adalah pengembangan komunikasi visual yang sesuai dengan audiens sasaran tertentu dengan objektif untuk mewujudkan kesadaran, membentuk persepsi, meningkatkan pangsa pasar, dan meningkatkan jenama.

Peserta dari Kursus Latihan Adobe Lightroom

Cik Hanim Dekursus

Cik Hanim

Marketing Manager

“Saya berpuas hati dengan latihan dan latihan fakulti. Ia adalah kursus yang dirancang dengan baik dengan orientasi praktikal”

DeKursus Ella

Ella

Designer

“Pengalaman keseluruhan sangat baik. Garis panduan yang diberikan oleh pelatih sangat bagus. Sekiranya anda ingin mengoptimumkan kemahiran Kejuruteraan anda, itu adalah cadangan peribadi saya untuk bergabung dengan DeKursus”

Azlina DeKursus

Azlina

Senior Teacher

Ini adalah salah satu pengalaman pembelajaran terbaik yang saya perolehi, di DeKursus Academy, dari kaunseling hingga penempatan. Kaunseling: DeKursus mempunyai kaunselor dengan pengetahuan industri yang sesuai, yang membantu mengenal pasti keperluan pelajar.

Ishah DeKursus

Ishah

Video Planner

“DeKursus Academy hanya institusi yang memberikan penempatan maksimum daripada yang lain dalam aliran yang sangat bermanfaat seperti penyelidikan dan pembangunan . Ia juga mempunyai kakitangan yang berpengalaman untuk mengajar seorang di mana anda boleh mendapatkan banyak perkara yang perlu dikaji dan diusahakan. “

Zee DeKursus

Zee

Youtuber

Saya sangat berterima kasih kepada DeKursus Academy kerana menyediakan program latihan Internship yang membantu saya mempelai dan mempersiapkan diri untuk menghadapi cabaran dalam industri. Fakulti dan kakitangan semuanya berdedikasi untuk kejayaan dan inovasi pelajar.

kursus latihan Dekursus

Cik Aida

HR Admin - Aerospace Subang

Saya berpuas hati dengan latihan yang diberikan oleh DeKursus. Semasa latihan, fakulti dapat menghilangkan keraguan saya mengenai proses reka bentuk yang diikuti dalam industri dan memberikan contoh kehidupan sebenar “

Silibus Adobe Lightroom

Kelas Adobe Lightroom – Pengenalan: Topik Kursus

Import and organize your images
Develop and retouch your images
Create a workflow that suits you
Publish your images and create prints or books
Navigate the Lightroom app
Import and organize photos-including face tagging and ranking
Use basic editing tools to fix photo issues such as cropping, white balance, and exposure
Edit using advanced techniques
Improve portraits and photos
Edit anytime, anywhere with Lightroom
Set up Lightroom to run efficiently
Export photos and add watermark
Take original images on your phone and edit them on your desktop, no cables or hard drives required
Learn to store images in the cloud

Hubungi DeKursus