Kursus Autodesk 3ds Max

Autodesk 3ds Max

5987
Peserta
53
Coaches
16
Tahun Pengalaman
98
Kursus Latihan

HRDF / MOF ePerolehan / Individu / Korporat – Kursus Autodesk 3ds Max

DeKursus – Double Effect Sdn Bhd

Apa itu Autodesk 3ds Max?

AutoCAD 3ds Max adalah program grafik komputer yang digunakan untuk membuat model 3D, animasi, dan gambar digital. Ini adalah salah satu program yang paling popular dalam industri grafik komputer dan terkenal kerana menyediakan alat yang hebat untuk seniman 3D. Sebagai kegemaran pembangun permainan, studio komersial dan arkitek TV, 3ds Max dimiliki oleh Autodesk, yang bertanggungjawab untuk program seperti Maya dan AutoCAD.

3ds Max biasanya digunakan untuk pemodelan karakter dan animasi, serta membuat gambar bangunan dan objek lain yang realistik. Dari segi pemodelan, 3ds Max tidak dapat ditandingi dari segi kelajuan dan kesederhanaan. Perisian ini dapat menangani beberapa tahap pipa animasi, termasuk pra-visualisasi, tata letak, kamera, pemodelan, tekstur, rigging, animasi, VFX, pencahayaan, dan rendering.

Sebagai salah satu pakej perisian 3D yang paling banyak digunakan di dunia, 3ds Max adalah bahagian yang sangat diperlukan dari banyak studio profesional dan merupakan bahagian penting dari saluran permainan dan produksi filem mereka.

Mengapa Ambil Kursus Autodesk 3ds Max?

Autodesk 3ds Max kini merupakan salah satu alat yang paling maju untuk visualisasi seni bina, reka bentuk industri, pengeluaran filem animasi, dan reka bentuk permainan. Kursus Autodesk 3ds Max dapat membantu anda melangkah lebih jauh dan lebih cepat dalam proses pembelajaran visualisasi seni bina 3D dengan 3ds Max. Dalam kursus ini, anda akan belajar bagaimana membuat persembahan dan animasi realistik yang menarik dan menarik untuk bangunan, dalaman, produk atau pemandangan anda. Dalam kursus Autodesk 3ds Max, anda akan mempelajari alat dan teknik yang lebih maju yang melibatkan penyediaan, rendering, dan animasi model 3D. Anda juga akan belajar bagaimana menggunakan alat standard dalam 3ds Max untuk pencahayaan, tekstur, dan rendering. Kursus ini akan membantu anda meningkatkan kemahiran anda dalam membuat model 3D.

Pada akhir kursus Autodesk 3ds Max, anda akan mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk bekerja di sebuah syarikat visualisasi seni bina atau firma arkitek. Anda juga akan belajar bagaimana menggunakan Internet sebagai platform untuk menjual model 3D. Kursus latihan ini direka untuk pengguna yang mempunyai pengalaman pemula tahap 3ds Max atau yang telah mengikuti kursus pemula bertajuk “Membangun Visualisasi dengan 3ds Maks: Konsep Teras”. Kursus ini mengelakkan topik lanjutan seperti kinematik terbalik, reaktor, dan penyelewengan ruang untuk menumpukan lebih banyak masa untuk bidang prosedur yang menjadi asas bagi kebanyakan projek visualisasi. Pelajar akan belajar banyak petua dan trik untuk memaksimumkan produktiviti dan kecekapan, yang biasanya memerlukan masa bertahun-tahun dalam persekitaran pengeluaran untuk dipelajari.

Kursus Autodesk 3ds Max Untuk Korporat - Peribadi - Kerajaan MOF ePerolehan - HRDF

Kerja Apa yang Menggunakan Penyuntingan Autodesk 3ds Max?

Autodesk 3ds Max digunakan dalam industri permainan video untuk membuat model watak 3D, aset permainan, dan animasi. Dengan alur kerja yang cekap dan alat pemodelan yang hebat, 3ds Max dapat menjimatkan banyak masa artis artis permainan. 3ds Max juga biasa digunakan dalam iklan TV dan kesan khas filem, dan sering digunakan untuk menghasilkan grafik untuk digunakan dengan karya nyata. Movie 2012 dan Avatar kedua-duanya menggunakan 3ds Max dengan cara ini.

 

3ds Max sesuai untuk saluran paip animasi di hampir setiap peringkat. Dari pemodelan dan pemasangan hingga pencahayaan dan rendering, program menjadikannya lebih mudah dan sederhana untuk membuat animasi berkualiti profesional. Banyak industri menggunakan 3ds Max untuk menghasilkan grafik mekanikal dan organik. Industri kejuruteraan, pembuatan, pendidikan, dan perubatan juga menggunakan Max 3ds untuk memenuhi keperluan visualisasi. Industri harta tanah dan pembinaan menggunakan 3ds Max semasa fasa reka bentuk untuk menghasilkan imej bangunan yang realistik. Dengan cara ini, pelanggan dapat menggambarkan tempat tinggal mereka dengan tepat dan memberikan komen berdasarkan model sebenar. 3ds Max menggunakan pemodelan poligon, yang merupakan teknik biasa dalam reka bentuk permainan. Dengan menggunakan pemodelan poligon, seniman dapat mengawal poligon individu, yang memberikan perincian dan ketepatan yang lebih besar untuk karya mereka.

Setelah model selesai, anda boleh menggunakan 3ds Max untuk menghasilkan bahan dan tekstur yang diperlukan untuk benar-benar membuat sesuatu menjadi nyata. Menambah perincian permukaan seperti warna, kecerunan, dan tekstur akan menghasilkan rendering dan aset permainan yang lebih berkualiti. Terdapat banyak pilihan rendering yang tersedia dalam perisian. Seniman CG yang mahir akan dapat membuat gambar yang realistik menggunakan teknik yang dirancang untuk meniru alam. 3ds Max juga boleh menggunakan corak kartun dan teknik penataan lain yang popular dalam permainan video. 3ds Max dapat membuat simulasi cecair yang realistik (seperti asap dan air), yang sering digunakan dalam industri hiburan. Fizik badan kaku dalam 3ds Max membolehkan simulasi badan keras seperti batu dan kayu.

Alat simulasi ini menghasilkan kesan pecah dan ragdoll fizik dengan cara yang tidak dapat ditangani oleh perisian lain. Digabungkan dengan sistem kesan zarah yang sangat disesuaikan, ciri-ciri ini dapat menghasilkan gambar dan animasi yang sangat realistik dari awal. Untuk membuat model watak yang hidup, 3ds Max menyediakan simulasi rambut, kulit, pakaian dan bulu. Banyak pemalam yang tersedia dalam talian mengurangkan masa pengembangan untuk jenis model ini. Dengan bahasa skripnya sendiri, seni bina pemalam yang fleksibel dan antara muka pengguna yang dapat disesuaikan, 3ds Max dapat diperibadikan untuk memenuhi keperluan mana-mana karya 3D.

Pengguna Bertauliah Autodesk: 3ds Max

Kursus sijil ini menggabungkan teknologi animasi 3D, perisian standard industri dan kursus pengembangan portfolio untuk mempersiapkan anda untuk kerjaya anda. DeKursus menawarkan pelbagai kursus sijil untuk profesional video yang bercita-cita tinggi.

Sijil animasi 3D akan mempersiapkan anda untuk menerima idea dan mengubahnya menjadi animasi 3D yang lengkap dan profesional. Kursus ini akan membimbing anda untuk melengkapkan animasi 3D dan model 3D, reka bentuk dan pengeluaran asas industri. Anda akan belajar menggunakan Autodesk 3ds Max.

Keupayaan untuk mengembangkan animasi 3D dan karya pasca produksi model 3D di Autodesk 3ds Max adalah kemahiran asas teknologi array. Beberapa pencipta juga mendapati bahawa belajar bagaimana mengedit visualisasi seni bina dalam Autodesk 3ds Max adalah titik permulaan yang baik. Sijil Lukisan Akurat Desktop Noble mempersiapkan pelajar untuk membuat animasi 3D dan model 3D berkualiti tinggi di Autodesk 3ds Max.

Profesional yang terlibat dalam pekerjaan animasi 3D telah memperoleh banyak pengetahuan mengenai animasi 3D. Sijil animasi 3D dan model 3D kami akan membantu anda menguasai kedua-duanya. Program ini merangkumi semua topik yang diajar dalam sijil animasi 3D dan sijil model 3D.

Autodesk 3ds Max adalah perisian standard industri untuk animasi 3D dan model 3D. Artis dan editor di seluruh dunia menggunakan Autodesk 3ds Max untuk membuat gambar, membuat animasi 3D, merancang sebilangan besar objek 3D, dan banyak lagi. Alat yang sangat baik membolehkan anda mengedit bahan dengan sempurna dan berkongsi cerita dengan dunia.

Autodesk telah bekerjasama dengan pakar industri, pendidik, dan pakar reka bentuk ujian untuk menentukan kemahiran aplikasi kemahiran perisian pemodelan 3-D dalam MAX 3ds, dan menentukan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk kerjaya di media digital.

Peperiksaan Autodesk Certified User (ACU) 3ds Max adalah standard yang diterima untuk mengukur kemahiran dan pengetahuan anda dalam 3ds Max. Tahap pensijilan ini menunjukkan set kemahiran yang komprehensif dan memberi peluang kepada individu untuk menonjol dalam persekitaran profesional yang sangat kompetitif. Individu yang telah memperoleh sijil ini mempunyai kira-kira 150 jam arahan produk dan pengalaman praktikal untuk membuktikan bahawa mereka mempunyai kemampuan peringkat permulaan dalam industri dan bersedia memasuki pasaran pekerjaan.

Kursus Autodesk 3ds Max Terbaik di Malaysia

Kami akan mencadangkan definisi baru Autodesk 3ds Max: 'Susunan, organisasi, dan manipulasi kandungan, citra, dan elemen grafik menjadi format menarik untuk media digital dan cetak. Komunikasi yang jelas mengenai nilai, faedah, dan alasan untuk mempercayai produk, perkhidmatan, atau teknologi jenama. 'Autodesk 3ds Max adalah pengembangan komunikasi visual yang sesuai dengan audiens sasaran tertentu dengan objektif untuk mewujudkan kesadaran, membentuk persepsi, meningkatkan pangsa pasar, dan meningkatkan jenama.

Peserta dari Kursus Latihan Autodesk 3ds Max

Cik Hanim Dekursus

Cik Hanim

Marketing Manager

“Saya berpuas hati dengan latihan dan latihan fakulti. Ia adalah kursus yang dirancang dengan baik dengan orientasi praktikal”

DeKursus Ella

Ella

Designer

“Pengalaman keseluruhan sangat baik. Garis panduan yang diberikan oleh pelatih sangat bagus. Sekiranya anda ingin mengoptimumkan kemahiran Kejuruteraan anda, itu adalah cadangan peribadi saya untuk bergabung dengan DeKursus”

Azlina DeKursus

Azlina

Senior Teacher

Ini adalah salah satu pengalaman pembelajaran terbaik yang saya perolehi, di DeKursus Academy, dari kaunseling hingga penempatan. Kaunseling: DeKursus mempunyai kaunselor dengan pengetahuan industri yang sesuai, yang membantu mengenal pasti keperluan pelajar.

Ishah DeKursus

Ishah

Video Planner

“DeKursus Academy hanya institusi yang memberikan penempatan maksimum daripada yang lain dalam aliran yang sangat bermanfaat seperti penyelidikan dan pembangunan . Ia juga mempunyai kakitangan yang berpengalaman untuk mengajar seorang di mana anda boleh mendapatkan banyak perkara yang perlu dikaji dan diusahakan. “

Zee DeKursus

Zee

Youtuber

Saya sangat berterima kasih kepada DeKursus Academy kerana menyediakan program latihan Internship yang membantu saya mempelai dan mempersiapkan diri untuk menghadapi cabaran dalam industri. Fakulti dan kakitangan semuanya berdedikasi untuk kejayaan dan inovasi pelajar.

kursus latihan Dekursus

Cik Aida

HR Admin - Aerospace Subang

Saya berpuas hati dengan latihan yang diberikan oleh DeKursus. Semasa latihan, fakulti dapat menghilangkan keraguan saya mengenai proses reka bentuk yang diikuti dalam industri dan memberikan contoh kehidupan sebenar “

Silibus Kursus Autodesk 3ds Max

Kelas Autodesk 3ds Max – Pengenalan: Topik Kursus

Introduction to 3DS max
3D in production workflows
3D process overview: modeling/materials/animation/rendering
3DS max Interface overview
Creating objects: primitives such as boxes
3D objects from 2D shapes: 3D text, extrusions
Transforms: position, rotation, and scale
Managing objects: layers, hide, isolate
Introduction to materials
Adding lights and cameras
Rendering
More complex objects: modifiers
Booleans and compound objects
Introduction to polygon modeling: vertex, edge, poly sub-objects
More complex materials: UVW coordinates
Maps and Materials
Texture unwrapping and painting with Photoshop
Introduction to animation
Keyframe animation
Animating lights and cameras
Rendering animation sequences
Editing and compositing animation footage

Hubungi DeKursus