Kenapa Ambil Kursus Seni Rekabentuk Grafik

MENGAPA REKA BENTUK GRAFIK?

1) Permintaan yang besar dan penawaran yang rendah

Mari dapatkan ilmiah dan bicarakan permintaan, permintaan dan penawaran sebenar yang relevan dengan pasaran UK, Eropah dan Amerika Utara. Syarikat-syarikat dalam industri Reka Bentuk Media dan Grafik, mencipta konsep visual dengan menggunakan perisian komputer untuk menyampaikan kepada penonton, idea, imej jenama dan memikat pengguna mereka. Sebilangan besar perniagaan memerlukan Pereka Grafik dan mudah untuk menjadi pereka kerana anda boleh mendaftar dengan Blue Sky Graphics dan belajar melalui kursus yang komprehensif.

Perancang diperlukan kerana jika perniagaan akan melakukan pemasaran (dan kebanyakan melakukannya!) Maka seseorang akan perlu merancang bahan pemasaran berseni itu. Sekiranya perniagaan terus berkembang dan syarikat baru terus muncul, Pereka Grafik akan sentiasa mempunyai banyak pekerjaan. Pereka Grafik juga membuat dan merancang grafik untuk pelbagai media cetak dan digital seperti laman web, sepanduk, iklan, brosur, majalah dan laporan korporat. Oleh itu, berdasarkan ekonomi, permintaan industri didorong oleh pasaran hilir, yang merangkumi barang pengguna, pengeluar dan pengiklan. Selama lima tahun hingga 2019, perbelanjaan pengguna menyebabkan peningkatan perbelanjaan korporat. Ini, pada gilirannya, telah memperkuat dan meningkatkan permintaan untuk pereka grafik, yang biasanya digunakan untuk membuat imej jenama untuk produk dan perkhidmatan baru. Sekilas pada papan pekerjaan apa pun (buluh, pekerjaan rakasa dll) akan memberi anda gambaran mengenai permintaan dan penawaran yang terhad.

 

2) Bawa kerja anda ke mana sahaja di dunia

Anda mempunyai portfolio dan mahir dalam reka bentuk grafik, jadi sekarang anda boleh melakukan perjalanan dengan bekerja. Pereka Grafik boleh bekerja di peringkat antarabangsa seperti Pendandan Rambut atau Lifeguard, misalnya, kerana perisiannya sama di mana saja di dunia. Pelanggan di seluruh dunia memerlukan kerja yang dilakukan dan pereka adalah pereka di mana sahaja!

 

3) Pekerjaan seumur hidup dan wang yang besar!

Dengan begitu banyak peluang, kemungkinan besar Pereka Grafik akan sentiasa mempunyai pekerjaan. Masalah ekonomi boleh menyebabkan kenaikan iklan dan meningkatkan keperluan syarikat untuk mengambil artis grafik. Reka bentuk grafik akan memberi anda banyak wang, dengan yang dimulakan, secara berkala dapat dilihat antara RM 126,000 +.

 

4) Jumlah kerja dan perniagaan berulang

Kemungkinannya, setelah anda mendapat pekerjaan dengan pelanggan, mereka mungkin akan menjadi pelanggan yang berharga untuk projek lain dalam perniagaan mereka. Beberapa laman web komersial memerlukan reka bentuk logo, pembinaan laman web dan melihat paparan. Item dan stok untuk laman web e-dagang misalnya, memerlukan semakan berterusan dan diperbaharui dengan sewajarnya, yang bermaksud lebih banyak jumlah kerja.

 

5) Kebebasan untuk berseni dan kreatif

Suka mengekspresikan diri anda dengan cara yang benar-benar milik anda? Reka bentuk grafik membolehkan anda membuat tanda anda sendiri, sambil bekerja dengan keperluan pelanggan anda. Dengan kebebasan dan kreativiti terdapat pelbagai dan ini menjadikan sesuatu menyeronokkan dan mempertajam kemahiran anda dalam pelbagai gaya visual. Sebagai freelancer, akan diharapkan untuk mengatasi gaya apa pun, mulai dari jenis atau logo logo hingga reka bentuk grafik 3D atau 2D dengan sentuhan foto, misalnya – seberapa keren, bukan?

 

6) Merentasi pendebungaan dengan bidang dan rangkaian industri lain

Di seberang Media, Filem, TV atau Seni, terdapat banyak kemahiran yang boleh dipindah milik yang membolehkan reka bentuk grafik. Sebagai Pereka Grafik, anda akan membuat pusingan di studio seni yang berbeza dan bertemu dengan banyak orang lain yang mempunyai pemikiran kreatif. Ini membolehkan anda menjalin hubungan dengan rangkaian kreatif yang besar, menjalin persahabatan dan membuka kemungkinan masa depan. Setelah bebas untuk beberapa ketika, anda akan melihat betapa kecilnya dunia ini, ketika anda menghadapi wajah yang sama ketika melakukan projek untuk pelanggan yang berbeza. Siapa tahu, malah boleh membawa kepada syarikat media yang lebih besar, yang dapat memberi anda gaji di mana anda dapat membeli supercar yang selalu anda mahukan!’

 

7) Berunding dengan syarat anda dan bebas!

Jadilah freelancer dan fleksibiliti yang anda perlukan dalam hidup anda. Freelancer mempunyai banyak kegembiraan dan fleksibiliti berbanding orang lain yang mungkin bekerja di pejabat. Dan kerana freelancer menghargai karya dan kebebasan mereka, tidak seperti artis dalaman, mereka mungkin enggan melakukan kerja tertentu atau menolak pelbagai idea. Juga, ingat bahawa banyak profesional kreatif bukan sahaja lebih suka pengawasan yang lebih sedikit, tetapi mereka juga berkembang tanpanya. Terdapat banyak tempat untuk mencari pekerjaan bebas (lihat fiverr untuk menyatakan yang paling jelas) di Internet dan anda boleh menjana sejumlah wang hebat dari keselesaan sofa anda sendiri atau pada masa lapang di kereta.